Tips and Tricks pentru o bună întoarcere la școală


Întoarcerea la școală poate fi stresantă pentru unii, având în vedere faptul că necesită acomodare după o vară îndelungată. Astfel, cu toții au nevoie de câteva tips and tricks-uri pentru a putea începe noul an în noi forțe.

Urmărește articolul de mai jos pentru a-ți face mai ușoară revenirea în noul an de studii.

  1. Stabilește obiective realiste

Nu pica în capcană de a cere prea mult de la tine. Împarte-ți materia în capitole și subcapitole, extrage ideile principale, fă conexiuni. Încearcă să îți stabilești obiective SMART pe termen scurt, mediu și lung, în funcție de nevoile tale.

2. Află în ce parte a zilei ești mai productiv

Rezolvă task-urile mai dificile în intervalul din zi în care ești cel mai productiv. Încearcă să studiezi în fiecare zi la aceeași oră. La un moment dat, va deveni o deprindere și ți se va părea mult mai ușor.

3. Pune prioritate pe task-urile tale

Învață să tratezi task-urile pe rând, în funcție de importanța lor. Ai un deadline care se apropie cu repeziciune și un examen pe care trebui să îl susții peste două săptămâni? Concentrează-ți atenția pe deadline. Cu pași mici poți ajunge departe.

4. Amenajează-ți spațiul de studiu.

Locul în care înveți are o foarte mare importanță – acesta poate fi un factor perturbator, sursa distragerilor și a haosului mental sau, din contr, poate deveni aliatul tău pentru concentrare. Totul depinde de tine. Ordonează-ți biroul, aerisește-ți camera, ține-ți mereu la îndemână lucrurile pe care le folosești des.

De asemenea, fă apel la creativitate și personalizează-ți biroul după bunul plac – te va ajuta să fii productiv și să înveți cu plăcere. Folosește accesorii de birou colorate sau chiar lumânări parfumate – este cunoscut faptul că parfumurile pot stimula creierul și pot facilita creșterea randamentului. Mai multe detalii aici.

5. Subliniază, fă scheme și conexiuni logice.

Extrage cuvintele cheie din text – acele cuvinte care te pot ajuta să pui întrebări și să creezi legături. Schemele sunt foarte utile, la fel și utilizarea unui cod al culorilor. Nu folosi mai mult de trei culori – este esențial să ții minte însemnătatea fiecărei culori. Poți folosi, de exemplu, roz pentru cuvinte cheie, albastru pentru idei principale și mov pentru subcapitole.

 6. Folosește-te de Mind Maps sau Flash Cards.

Orice tip de memorie ai avea, învățarea interactivă este întotdeauna mai ușoară. MindMap este o modalitate de reprezentare grafică a unei idei, cu structură arborescentă. “Rădăcina” este redată printr-un subiect central iar ramurile sunt ideile principale.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Reporter Youth.md:Leahu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Admiră lacurile din Chișinău prin lentilele fotoaparatului Mihaelei Rotari
Next Interviu cu Marina Emilianov // „Trebuie să păstrăm vii tradițiile care ne-au rămas”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply