Află 7 lucruri interesante de ziua internațională a ciocolatei cu lapte


Pe 28 iulie, este ziua internaţională a ciocolatei cu lapte, de accea, îţi prezentăm câteva curiozităţi despre unul din cele mai apreciate deserturi.

Evident majoritatea din noi iubim ciocolata, iar cea mai bună parte este că nu ai nevoie de o ocazie pentru a mânca una. Ciocolata spune creierelor noastre să producă substanțe chimice bune (dopamină) atunci când o consumăm.

Unii spun că sunt aceleași substanțe chimice care sunt pompate în fluxul nostru de sânge atunci când ne îmbrățișăm sau îmbrățișăm pe cineva sau … chiar și atunci când suntem îndrăgostiți. Sper că te-am intrigat și îți propunem mai jos o serie de lucruri care te vor face să adori și mai tare ciocolata, în special pe cea cu lapte.

Pagini din istorie…

Ziua ciocolatei cu lapte a fost concepută de Asociația Cofetarilor la 28 iulie, dar să vedem cine a fost însuși inventatorul ciocolatei. Prima ciocolată cu lapte a fost creată de elvețianul Daniel Peter, în timp ce colabora cu Henri Nestlé, fondatorul companiei Nestlé.

La acel moment din viața sa, Daniel Peter și-a pus întrebarea: „De ce să nu încerci să faci o ciocolată care conține lapte?”. El și-a dat seama că, pentru a rămâne pe piața ciocolatei, controlată deja de Caliller, Suchard, Kohler și alții, el trebuie să producă un produs nou care să devină plăcut și dorit de consumator. Trebuie remarcat faptul că, încă de la începutul secolului XX, țările Europei produc ciocolată cu lapte de diferite calități.

#1 

Ciocolata cu lapte este cel mai popular membru al familiei de ciocolată și cu un motiv întemeiat. Peste tot în lume, oamenii adoră această ciocolată. Conform datelor de la Leatherhead Food Research, Elveția consumă mai multă ciocolată pe cap de locuitor decât orice țară din lume. Irlanda, Regatul Unit, Austria și Belgia completează primele cinci locuri.

#2 

Designerii și ciocolatarii din întreaga lume colaborează pentru a realiza ținute dulci la prezentările de modă Le Salon du Chocolats. Evenimentul mondial pentru toți iubitorii de ciocolată are anual peste 500 de participanți din întreaga lume. Totodată dispune și de cea mai mare vitrină de bomboane de ciocolată de pe cele 5 continente și prezența țărilor producătoare de cacao în cadrul evenimentului.

#3

Se spune că ciocolatele au peste 500 de arome disponibile, care sunt cu mult înaintea celor găsite în vanilie și căpșuni! Vă întrebați câte din aceste componente le-ați gustat?

#4 

Fiecare copac de cacao produce aproximativ 2.500 de boabe. Este nevoie de 400 de boabe de cacao pentru a face un kilogram de ciocolată. Iar cei mai mulți copaci de cacao, 70 la sută, provin din Africa de Vest, un copac având o vechime de peste 200 de ani. Cei mai mulți dintre ei produc boabe de cacao (ce pot fi comercializate) doar în primii 25 de ani.

#5 

M&M’s au fost create în 1941, chiar la mijlocul celui de-al Doilea Război Mondial ca soluție pentru ca soldații să se bucure de ciocolată fără ca aceasta să se topească. În anii de război, au fost vândute numai armatei, ceea ce însemna că iubitorul de ciocolată de zi cu zi nu a reușit să probeze bomboanele glorioase până când războiul nu s-a încheiat în 1945.

#6 

Există chipsuri de cartofi îmbibate în ciocolată cu lapte lansate de compania Lay’s. Combinația dintre dulce și sărat este de înțeles – după toate, asta este magia din spatele aromei. Dar, în acest caz, combinația nu este doar zahăr și sare. Este ciocolată și cartof!

#7 

Cea mai mare bucată de ciocolată cântărea 5.792,50 kg  și a fost creată de Thorntons PLC în Alfreton, Derbyshire, Marea Britanie la 7 octombrie 2011. Aceasta măsura 4 m, iar ingredientele au fost: zahărul, laptele praf integral uscat, untul de cacao, masa de cacao, emulgatorul, uleiul de unt.

Ciocolata cu lapte este un „clasic” pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții încă din copilărie. Prin culoarea sa, textura cremoasă și aroma dulce, ciocolata cu lapte este considerată pe scară largă ca fiind cel mai popular tip de dulciuri.

Rupeți o bucată de ciocolată cu lapte și lăsați aroma să umple aerul. Bucurați-vă de mirosul de zahăr caramelizat, de vanilie, de lactate și de ziua internațională a ciocolatei cu lapte! Iar pentru a vă bucura de alte oportunități relevante accesați pagina noastră de Facebook sau Instagram.

Reporter Youth.md: Vașciuc Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Recomadări: Trei motive care te vor face să iei o pauză de la Instagram
Next #PrindeŞansa Participă la un quiz online împreună cu Youth.md! 
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply