Informație pentru tineri // Ce opțiuni ai după absolvire?


Dacă esti deja pregătit pentru a studia peste hotare, ai totul planificat de la A la Z, atunci probabil că te-ai întrebat și ce vei face după absolvire. Ca să îți răspundem la această întrebare, astăzi am decis să îți prezentăm opțiunile tale după ce îți este acordată diploma.

Alege valoarea

Cercetările arată că te așteaptă 80.000 de ore de muncă în viața de adult. Având în vedere numărul uriaş, dorința fiecăruia dintre noi este să găsim jobul cel mai potrivit astfel încât să nu ne copleașescă, ci să ne împlinească, să nu ne împiedice de la a avea o viață personală, ci să o completeze.

Practic, răspunsul general al cercetărilor este ca munca pe care o alegi să aibă valoare. Ce înseamnă valoare pentru fiecare individ în parte? Depinde: poate fi satisfacția de a face ceva ce îi ajută pe ceilalți, renumerația sau libertatea de a-ți face propriul program.

Să presupunem că răspunsul la această întrebare este compus din 3 puncte:

  1.  Lucrează la ce ești bun
  2.  Lucrează ajutându-i pe alții
  3.  Lucrează în condiții optime:
  • munca să îți asigure întotdeauna o stare de mulțumire profesională;
  • colegii să îți acorde sprijin;
  • să duci lipsa lucrurilor negative cum ar fi o renumerație incorectă;
  • munca să se îmbine perfect cu viața ta personală.

Află la ce ești bun și alege cea mai bună opțiune de carieră urmând acest test sau acesta.

Person Holding White Scroll

Lasă-te surprins!

Având în vedere că acum îți alegi specilizarea la facultate, aceste caracteristici fac oricum parte din încercarea ta de a găsi cel mai bun drum academic. Supriza s-ar putea însă să vină prin faptul că deseori parcursul academic poate fi diferit de job-ul pe care îl vei avea.

Un exemplu în acest sens e un tânăr absolvent de medicină, care nu a intrat în rezidențiat pentru că și-a dat seama pe parcursul studiilor că îi place mai mult să țină prezentări decât bisturiul în mână. După absolvire, a făcut cursuri suplimentare de public speaking și lucrează acum în Resurse umane într-un mare spital din Florida.

Așadar, fii pregătit să te lași suprins de specialitatea de la facultate care e posibil să îți pregătească un drum diferit față de etichetele pe care le găsești la perspective de carieră. Important este să fii sincer cu tine însuți și dispus să schimbi traiectoria ori de câte ori e nevoie.

Îți propunem mai jos un Ted Talk ceva mai diferit de majoritatea covârșitoare a sfaturilor de a-ți urma pasiunea în încercarea de a găsi cariera cea mai potrivită. E doar un exemplu de diversitate, diferența pe care o face fiecare individ în parte.

To find work you love, don’t follow your passion

Rata de angajabilitate peste 90% după absolvire

Majoritatea universităților din UK sunt recunoscute pentru faptul că un procent semnificativ dintre absolvenții acestor universități se angajează la 6 luni după absolvire.

Spre exemplu, 95,7% dintre absolvenții University of Northampton reușesc să-și înceapă cariera imediat după absolvire.

Reporter Youth.md: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Explorează Copenhaga, un oraș european plin de farmec și frumusețe!
Next Job pentru studenți: Tekwill Cafe angajează operator
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply