Explorează Copenhaga, un oraș european plin de farmec și frumusețe!


Descoperă astăzi alături de Youth.md patru lucruri captivante despre Copenhaga, capitala Danemarcei!

Copenhaga este capitala Danemarcei şi ceea ce un milion de danezi o numesc acasă. Această capitală europeană este suficient de mare pentru a fi o metropolă, unde cumpărăturile, cultura şi viaţa de noapte sunt excelente.

Totuși, reușește să fie calmă, sigură şi ușor de străbătut. Cu vedere la strâmtoarea Oresund cu Suedia, acest oraș fascinant devine o legătură culturală şi geografică între Europa Continentală şi Scandinavia.

Este locul în care basmele vechi se împletesc cu arhitectura contemporană, unde jazz-ul cald intră în fuziune cu muzica electronică rece și unde poți avea impresia că mereu vei descoperi ceva nou și neașteptat

Danish Happiness Explained - Daily Scandinavian
Un oraș plin de fericire!

Se pare că capitala Danemarcei este căminul celor mai fericiți oameni de pe planetă. Un studiu a determinat că danezii au cel mai mare scor la fericire, devansând cu mult alte țări.

Copenhaga a fost desemnată drept Cel mai fericit oraș din lume, titlu pe care îl merită din plin. Localnicii de aici sunt prietenoși și ospitalieri, poluarea este redusă la niveluri mici, iar criminalitatea este foarte scăzută.

What Can The UK Learn From Copenhagen, The 'Best City In The World ...
Bicicleta, transportul preferat!

Mersul cu bicicleta poate deveni o mare dificultate în orașele mari și aglomerate. Totuși, Copenhaga iese din tipare și se abate de la această concepție.

Mai mult de jumătate din locuitorii capitalei folosesc biciclete pentru a se deplasa, iar danezii consideră că acesta este cel mai bun oraș pentru bicicliști. Ciclismul este și una dintre cele mai frumoase modalități de a explora împrejurimile. 

Destination Attraction: Tivoli Gardens, Denmark | Traveloni Vacations
Tivoli Gardens, inspirație pentru Walt Disney

Celebrul parc de distracții Tivoli Gardens este al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume, primul fiind Dyrehavsbakken, care se află tot în Danemarca.

Parcul se află chiar în centrul capitalei. A fost construit în anul 1843, de Georg Carstensen. Proprietarul acestui loc de distracții a primit aprobarea de a pune bazele acestui parc de la regele Danemarcei Christian al VIII-lea în anul 1841.

Construcția parcului a început pe data de 1 mai 1843. Chiar de la deschiderea sa, la 15 august 1843, parcul a avut un succes deosebit. Se crede că Walt Disney s-a inspirat din Tivoli Gardens pentru creațiile sale din Parcurile Disney, rămânând impresionat de atmosfera magică și feerică a parcului din Copenhaga.

The Little Mermaid | Sightseeing | VisitCopenhagen
Mica Sirenă și vandalismul

Considerată una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Copenhaga, statuia Micii Sirene este o reprezentare artisitcă a protagonistei din renumita poveste. Poziționată pe o stâncă cu vedere la port, aceasta invită turiștii la contemplarea peisajului.

A fost creată de către Edward Eriksen în 1913. Deși unică în aspect, statuia a fost de-a lunul timpului supusă la mai multe acte de vandalism. A fost decapitată de 2 ori, a avut un braț tăiat, a fost aruncată în apă și a fost mâzgălită cu graffiti și vopsea.

Reporter Youth.md : Jangă Alexandru

Previous Hai Moldova te invită să cunoști două voluntare active care te vor motiva să fii mai eco
Next Informație pentru tineri // Ce opțiuni ai după absolvire?
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *