Transformă-ți procesul de învățare într-unul mai creativ cu ajutorul acestor trei programe


Învățarea este o performanță însușită încă de la o vârstă fragedă care ne-a ajutat în acumularea unor noi cunoștințe folositoarea societații din zilele de astăzi. Procesul de învățare este unul mai complicat, dar înclinat spre anumite domenii educative care ajută la optimizarea și dezvoltarea populației noastre.

Aceasta creează o ambianță între anumite sfere de formare socială care au la bază un scop clar și bine definit, acesta fiind ajutarea elevilor sau tinerilor visători din licee în însușirea unor calității importante sistemului de învățare din prezent.

Ce înseamnă a învăța?

Învățarea este un proces complex care antrenează întreaga personalitate, zestrea genetică a acesteia, nivelul proceselor intelectuale, motivația. Ea implică interacțiunea factorilor cognitivi și noncognitivi. Procesul de învățare se realizează deseori acasă, online sau la școală.

Învățarea școlară și învățarea online joacă un rol foarte important în viețile noastre de zi. Acestea diferă după unii parametrii, dar totuși urmează anumite reguli stricte și idealuri educative care ajută la însușirea materiei și la formarea unei opinii personale asupra unui anumit subiect.

Cu toate acestea, învățământul școlar este mult mai cunoscut și familiarizat cu societatea noastră, de aceea am dori ca în acest articol să-ți prezentăm câteva platforme de studiere online care ar putea să-ți fie folositoare în viitorul apropiat.

See the source image

Google Classroom

Google Classroom este o platformă de învățământ online dezvoltat de Google pentru școli, care își propune să simplifice crearea, distribuirea și clasificarea sarcinilor într-un mod care să nu implice hârtia. Scopul principal al clasei Google este de a eficientiza procesul de partajare a fișierelor între profesori și elevi.

See the source image

Aceasta combină Discul Google pentru crearea și distribuirea temelor, documentele, foile de calcul și prezentările Google pentru scriere; Gmail pentru comunicare și Google Calendar pentru programe. Elevii pot fi invitați să se înscrie la o clasă printr-un cod privat, sau importați automat dintr-un domeniu școlar. Fiecare clasă creează automat un folder separat în Discul utilizatorului respectiv, unde elevul poate trimite lucrări pentru a fi notat de un profesor.

See the source image

Zoom

Zoom Video Communications este o companie de servicii de conferințe la distanță cu sediul central în San Jose, California .  Aceasta oferă servicii de conferință la distanță, care combină conferințe video , întâlniri online, chat și colaborare mobilă. Zoom a fost fondată în 2011 de un inginer principal de la Cisco Systems în parteneriat cu alte aplicații.

See the source image

Platforma este folosită și proclamată deja de 9 ani. La începutul anului 2020 utilizarea Zoom-ului a crescut brusc. Pe măsură ce școlile și companiile au adoptat modul de lucru la distanță, ca răspuns la noua pandemie de coronavirus. Compania și-a oferit serviciile pentru școlile K-12 gratuit în multe țări. Studenții de la mai multe colegii și universități au transmis mesaje despre utilizarea sa.

See the source image

Duolingo

Duolingo este o aplicație destinată studierii unei limbi străine; astfel cât veți lipsi de la școală o să vă antrenați abilitățile cunoașterii unei limbi pe această platformă. Duolingo recunoaște că în momentul în care învățați o limbă străină trebuie să fiți motivați pentru a vă asigura că veți reveni la aplicație; se angajeze cat mai mult în limbaj, distractiv. Aceasta utilizează metode diferite pentru a vă menține dependent.

See the source image

Cea mai mare parte din învățare, în Duolingo, este vizuală. Sunt imagini pentru învățarea vocabularului, culori care indică dacă aveți dreptate sau dacă ați greșit, și de a sublinia textul pentru noi cuvinte sau puncte gramaticale. În ultima perioadă, Duolingo a avut parte de un succes incredibil din cauza pandemiei apărute cu ceva timp în urmă, astfel vă îndemnăm și pe voi să folosiți această aplicație în scopuri personale.

Reporter: Evelina Ciutac

Mai multe recomandări si sfaturi găsesti în categoria Biblioteca.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Planul potrivit de 7 zile pentru a deveni productiv
Next Muzeul de Științe Naturale USM te așteaptă într-o vizită virtuală
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply