Află 8 lucruri pe care nu le-ai știut despre ODIMM

odimm, curiozitati, programe pentru tineri, oportunitati pentru tineri

ODIMM reprezintă Organizația pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, o instituție publică care susține antreprenoriatul în Republica Moldova. Youth.md îți prezintă câteva curiozități despre această organizație.

Pe parcursul activității sale, ODIMM a susținut inițiativele antreprenoriale din Republica Moldova prin proiecte destinate diferitor categorii de întreprinderi.

  1. A fost fondată în anul 2007 şi este finanțată de UE prin Proiectul ,,Suport pentru cadrul Infrastructurii Calității în  contextul DCFTA în Republica Moldova”;
  2. A fost creată cu Susținerea Băncii Mondiale;
  3. ODIMM beneficiează de asistență şi ajutor din partea Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională. În 2015, aceștia au contribuit la elaborarea Manualului Administrativ al Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova, precum și a Manualului Serviciului de Consultanță Standardizată.
  4. Beneficiarii ODIMM sunt în număr de aproximativ 120000, iar locurile de muncă deschise – 6000;
  5. Au prestat servicii de consultanţă în număr de 60000 şi instruiri – 30000;
  6. Peste 3000 de companii au fost susținute financiar, granturile acordate au fost de 400 de milioane de lei şi investoţiile în economie sunt de peste 1 miliard de lei;
  7. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani pot fi participanți ai Programului Național ,,Start pentru tineri” şi să beneficieze de consultanţă, mentorat şi suport financiar în valoare de până la 180 de mii de lei;
  8. Printre prestatorii de servicii de dezvoltare a afacerii se regăsesc şi compania Angry Business, Agenția Națională de Dezvoltare Rurală (ACSA), Asociația Republicană a Producătorilor Agricoli şi mulți alții. 

Dacă ai o idee inovativă şi crezi că poate deveni o afacere profitabilă în Republica Moldova, ODIMM te poate ajuta! ,,Vei putea cunoaște profilul și  personalitatea unui antreprenor de succes, ca în timp să  fii chiar tu unul dintre ei”.

Fii antreprenorul din țara ta!

Mai multe detalii despre ODIMM găsești aici.

Reporter: Ana-Maria Tomov

Acest articol a fost creat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Parlamentul Tinerilor, ediția a III-a: Dorești să devii deputat? Înscrie-te!
Next Participă la primul Forum Internațional ,,Youth for Youth” destinat studenților și tinerilor
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + five =