6 LUCRURI PE CARE NU LE ȘTIAI DESPRE ȚARA TA


Pe data de 27 august 2023 Republica Moldova împlinește 32 de ani de la adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în 1991. Cu ocazia acestui eveniment dorim să vă povestim câteva lucruri interesante despre aceasta țărișoară a noastră între Prut și Nistru.

1. Moldova are o istorie de milenii
În urma unor săpături arheologice au fost descoperite dovezi că pe acest teritorii a existat viață 1.2 milioane de ani în urmă, devenind unul dintre cele mai vechi regiuni din Europa de Est.

2. Majoritatea moldovenilor cunoaște cel puțin 3 limbi
Datorită factorilor istorici și geografici, moldovenii cunosc de mici o multitudine de limbi, dominante fiind română, rusa și pe alocuri găgăuza. În combinație cu creșterea popularității cunoașterii limbilor engleză, franceza și germană, moldovenii devin adevărați poligloți.

3. Bogăția muzeelor
Patrimoniul muzeal al Moldovei conține peste 700 de mii de piese, multe cu valoare materială, științifică și artistică națională. Vă îndemnăm să vizitați cât mai multe dintre muzeele capitalei și să apreciați colecția extensivă a acestora.

4. Două dimensiuni geografice
Bogățiile Moldovei nu se reduc la suprafața, există o întreaga geografie subterană. Cricova, Mileștii Mici, Cojușna, galeriile subterane se întind pe sute de km. Acestea reprezintă atracții adorate atât de localnici, cât și turiști.

5. Avem viteză bună la Internet
Republica Moldova se află a treia în topul țărilor cu cea mai bună viteză a Internetului din lume, alături de Japonia și Letonia. Pare surprinzător pentru țara noastră, dar avem viteză mai bună a Internetului decât țări precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Franța.

6. Aici se află cel mai mare sat din Europa
Congaz, un sat din UTA Găgăuzia, cu o populație de 11000 de locuitori se află în Cartea de Recorduri Guinness. Este cel mai mare, cel mai dens și cel mai populat sat din Europa.

După vârstă, mărime, economie țărișoară noastră mereu e la coadă, însă în inimile cetățenilor, aniversara celor 28 de ani e mereu înaintașă.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Începe toamna în forță, cu un nou accelerator cu 10 premii - vouchere în valoare de până la 60 000 de lei
Next Grup empatic: Ce contează pentru tine?
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =