5 recomandări pentru a convețui cu colegii de cameră la cămin


colegii de camin

Unul dintre cele mai importante aspecte din viața la cămin sunt colegii de cameră. Este necesar să trăiți în pace și armonie în semestrul respectiv pentru a avea o experiență plăcută șci rezultate pe măsură. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să conviețuiești alături de colegii de cameră:

Pune o sumedenie de întrebări înainte!

Nu este neapărat și nici măcar indicat să alegi prima persoană drept coleg/ă de cameră. Asigură-te că afli toate informațiile de care ai nevoie înainte să iei această decizie! Nu uita să pui întrebări, precum:

  • La ce oră te trezești/mergi la culcare?
  • Cât de des faci curat?
  • Ce faci pentru a întreține curățenia?
  • Ce obiceiuri ai?
  • Când și unde preferi să studiezi?
  • Ce părere ai despre oaspeți?

Răspunsurile acestora determină dacă sunteți pe aceeași lungime de undă sau nu. 

Incomoditatea de la început

Nu este simplu să începi de la zero și să introduci oameni noi în viața ta. Însă, având în vedere că urmează să locuiți împreună; ar trebui să mențineți o relație cel puțin civilizată. Încercați să fiți prieteni/e! La început, pentru a vă apropia, vorbiți despre viețile voastre; întrebați-vă despre cum v-a decurs ziua și astfel, ușor-ușor, vă veți simți confortabil!

Brick Underground's best advice for finding a roommate in New York City

Setați limite!

Este vital să stabiliți niște reguli de la bun început, preferabil scrise pe hârtie! Acestea trebuie să fie cât mai concrete, ca să nu rămână loc de interpretări. De asemenea, încearcă să urmezi exemplul colegului/ei de cameră! De exemplu, dacă mereu te întreabă înainte să împrumute ceva, înseamnă că ar vrea ca tu să faci același lucru! Comunicarea e cheia! Cealaltă persoană nu-ți poate citi mintea. Așadar, spune-i ce te deranjează cât mai devreme și apelați la compromisuri! 

Un program de curățenie face diferența

Curățenia este un subiect delicat, întrucât necesită mult efort, dar este vitală! Asigură-te că toți locatarii contribuie în egală măsură! Puteți repartiza sarcinile pe camere sau pe atribuții. Întreabă-i din start dacă ar prefera să le reamintești și cât de des. 

Spațiu personal

Ar fi minunat să vă înțelegeți și să faceți un efort pentru acest lucru! Întrucât aveți același spațiu de locuit, învățați să-l împărțiți! Ar ajuta dacă știți programul celuilalt și dacă aveți locația pe aplicație a celeilalte persoane. Lucrurile se schimbă la facultate. Va trebui să îți refaci programul și să-l bazezi într-o oarecare măsură de programul colegilor de cameră. Comunicați și ajungeți la un compromis!

Nu uita să ne urmărești pe Instagram, Facebook și Telegram!

Reporteră Youth.md: Oana Guțan

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Tinerii artiști se pot înregistra la Japan Media Arts Festival, ediția 2021
Next Ești masterand sau tânăr angajat? Participă la „Cursul Academic Anticorupție și Buna Guvernare”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply