5 obiceiuri în rutina zilnică pe care ai putea să le implementezi și tu


obiceiuri zilnice sanatoase

Se întâmplă ca mulți dintre noi să căutăm succesul, dar puțini să acționăm pentru a-l atinge. Ar putea părea banal, dar rutina corectă sau obiceiurile “sănătoase” asigură reușita lucrurilor. Cum? Simplu! Atunci când ai setate lucrurile pe care trebuie să le faci în mod constant; te ții de ele, respectiv devii responsabil. Iar, dacă le mai și urmezi cu rigurozitate ele încep să facă parte din viața ta și ușor, ușor în acest fel să atingi ceea ce ți-ai propus.

You’ll never change your life until you change something you do daily. The secret of your success is found in your daily routine.

John C. Maxwell

În continuare, vei afla care sunt 5 dintre acele bune practici pe care ti le recomandam sa le introduci în stilul tau de viata, în cazul în care nu ai facut-o deja.

1. Asigură-te că ai un “To Do” list al zilei

Organizarea lucrurilor te face să economisești timp. Atunci când nu știi sigur ce activitate urmează să realizezi; riști să pierzi multă vreme gândindu-te (ba chiar poți cădea în plasa tentațiilor; cum ar fi navigarea pe internet) și să nu le reușești pe toate. Odată ce vei avea o listă cu lucuri pe care trebuie să le realizezi într-o anumită perioadă de timp; vei reuși să fii productiv și eficient. Mai mult, de fiecare dată când finisezi un lucru, îl poți tăia de pe listă, iar asta pentru că te vei simți și mai motivat să le continui și pe celălalte văzând că îți rămân tot mai puține.

2. Ia-ți porția de somn

Slabe sunt șansele că îți va reuși să fii productiv pe parcursul zilei dacă nu ai asigurat un somn de calitate. Pe cât de mult lucram, pe atât de mult trebuie să ne odihnim și invers. Somnul ar trebui să reprezinte o prioritate. Pentru asta trebuie să te asiguri ca înainte de somn să nu te expui prea mult la lumina telefonului, citește câteva pagini dintr-o carte, în schimb. Corpul tău se va simți mult mai liniștit, iar pentru asta îți va mulțumi.

5 healthy habits may increase life expectancy by decade or more – Harvard  Gazette

3. Începeți dimineața cu muzică liniștitoare

Muzica ar trebui să te pună într-o dispoziție liniștitoare sau productivă. Folosete-o ca pe o modalitate de a te trezi, de a-ti ușura ziua cu unele sunete tranchilizante, fără ca să îți pui mintea prea mult la contribuție. Vei putea urmări foarte ușor cum starea ta de spirit începe să se îmbunătățească. Cu siguranță treaba va merge bine, cu mixul potrivit!

4. Păstrează-ți ordinea

Un spațiu curat înseamnă o minte curată. Un birou nearanjat te poate face cel mai probabil să te simțiți ineficien și să te concentrezi pe acea dezordine care te înconjoară. În fiecare zi, fă-ți timp să ștergi tastatura prăfuită și să îți organizezi spațiul în care urmează să lucrezi. Acest lucru durează doar câteva minute și este garantat să îți seteze productivitatea. În plus, merită să ai un obicei săptămânal de a practica o curățenie generală.  

5. La final, fii recunoscător

Recunoștința atrage abundența. Nu uita să mulțumești universului, pentru încă o zi în viața ta. Pentru ceea ce ți-a reușit și oamenii care au fost alături. Asta te va face să te focusezi pe lucruri cu adevărat importante și să realizezi valoarea lor pentru tine. Gândește-te și la lucrurile mai puțin plăcute care ți s-ar fi putut întâmpla și că, de fapt, ai fost norocos că nu ai avut de-a face cu ele.

Acestea nu sunt decât câteva dintre sfaturile pe care ți le oferim. Dacă ai și altele pe care vrei să le împărtășești cu noi, lasă-ne un comentariu. Nu uita că suntem mereu alături de tine pe canalele de Instagram, Facebook, Telegram. Ai grijă de tine și de obiceiurile care îți construiesc viața!

Reporter: Victoria Cernea

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Îmbunătățește-ți dicția pentru un discurs corect și fluent
Next Job în Bălți // AO „Clinica Juridică Universitară” angajează manager financiar
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 6 =