Participă la concursul internațional de desen și fotografie (DPIc)


Spațiu și Identitatea Universităților

Concursul Internațional de Desen și Fotografie (DPIc) este în plină desfășurare, ajungând la cea de-a treia ediție. Integrat în revista scopio Magazine Architecture, Art and Image, concursul este dedicat explorării identității spațiilor universitare și este deschis tuturor comunităților academice, atât din Portugalia, cât și din străinătate.

Detalii despre concurs:

Tema principală a concursului este „Utopia și Spațiile Vizuale ale Schimbării”, concentrându-se pe spațiile și identitățile universităților. Participanții sunt invitați să prezinte un diptic vizual (două imagini) care să combine fotografia și desenul. Prima imagine trebuie să reprezinte un spațiu universitar așa cum este el astăzi, iar a doua imagine să ofere o viziune utopică a aceluiași spațiu. Imaginile trebuie să fie însoțite de un text explicativ de 200-500 de cuvinte.

Participanți:

Concursul este deschis studenților universitari naționali și internaționali din orice domeniu de studiu. Se încurajează formarea echipelor multidisciplinare, care să includă cel puțin un membru din domeniul arhitecturii, artelor frumoase sau imaginii.

Termen limită: Proiectele trebuie trimise până la 31 iulie 2024.

Premii și mențiuni onorifice:

În 2023, juriul a acordat următoarele premii:

  • Premiul I: „Spațiu și Identitate” de Ana de Sousa, Carla Almeida, José Pedro Mendonça, Sofia Gameiro, Tatiana Monteiro și Tatiana Mota.
  • Mențiune onorifică: „A Wake-Up Call” de Inês Nascimento.
  • Mențiune onorifică: „Oasis of Education” de Jerónimo Pérez Salazar Ruano, Imara Lidgett și Daniel Fernando Chica Estrella.

Regulament și specificații tehnice

Participanții trebuie să utilizeze cel puțin una dintre cele două forme de reprezentare propuse – desen și/sau fotografie. Imaginile trimise trebuie să fie de înaltă calitate pentru a putea fi publicate în catalogul U.Porto Press și scopio Editions. Aplicanții trebuie să trimită formularul de înscriere completat, două fișiere în format JPEG sau TIFF și un document Word cu textul explicativ.

Contact și organizare:

Contact: AAI / CEAU / FAUP
Universidade do Porto
Via Panorâmica s/n 4150-564 Porto
dpic.vsc@arq.up.pt

Acest concurs este o oportunitate de a crea noi canale de comunicare între universități și societatea civilă, promovând schimburi interdisciplinare de cunoștințe și experiențe. Pentru alte detalii accesați site-ul oficial.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous E momentul să te înscrii la „Tânăr/ă în acțiune” - tabăra de vară pentru cei activi și cu personalitate
Next Înscrie-te și beneficiază de Bursa REthink, ediția a II-a
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + thirteen =