4 site-uri de descărcare si citire online a cărților pentru orice cititor dedicat


cursuri de formare profesionala usm

În timpul cititului între cititor și carte se formează o interacțiune care este modelată de cunoștințele, experiențele, atitudinile și limba comunității de unde provine acesta. Astfel, de-a lungul anilor cartea a devenit unul dintre cei mai buni prieteni al omului, ajutându-l în rezolvarea unor anumite conflicte sau probleme.

Lectura în viața unui cititor

Lectura este una dintre cele mai frumoase și utile activități menite relaxării și limpezirii creierului după o zi lungă și grea la serviciu. Aceasta este un proces mai îndelungat care necesită o preocupare continuă asupra cărți.

Lectura este singura ramură a literaturii care nu deține anumite bariere. Aceasta-i permite oricărui cititor să-și formeze propriile sale impresii asupra cărții cât și să o interpreteze în propriul mod. Astfel această interpretare permite o explorare profundă și fascinantă a lumii textelor.

Orice cititor folosește o multitudine de strategii de lectură pentru a-i ajuta în procesul de decodare și de înțelegere a textului, care la rândul lor sunt foarte folositoare în această sferă. Desigur că pe parcursul timpului cartea a avut nenumărate schimbări care au ajutat la dezvoltarea societății noastre. Aceste descoperiri au adus un impact pozitiv omenirii noastre. 

Scribd

See the source image

Scribd este o un site american fondat în anul 2007 cu scopul de a oferi tânărului cititor o gamă mult mai largă de cărți. Acesta este considerat cel mai cuprinzător site din punct de vedere a diversității cărților care ar putea fi citite. Cărțile pot fi descărcate sau citite online cu ajutorul unui calculator, telefon sau tabletă digitală.

CărțiAZ

E-book Reader Turned on

CartiAZ este un site predestinat citirii cărților online în format PDF sau DOC. Acesta are o gamă largă axată pe mai multe domenii ca: medicina, IT, artă, e-learning. CartiAZ permite tinerilor scriitori să-și posteze propriile articole care vor putea fi accesate de orice doritor interesat.

Wattpad

See the source image

Wattpad este un program destinat citirii cărților electronice pe telefoane mobile, tablete digitale sau calculatoare personale. Spre deosebire de dispozitivele dedicate citirii cărților, Wattpad nu este considerată o aplicație complicată; ținând cont că trebuie doar să descarci textele din Internet, stochezi și afișezi. Conținutul este creat chiar de utilizatori, fiind permis oricui să contribuie și să dezvolte această aplicație în felul său.

Bestseller 

Books in Black Wooden Book Shelf

Bestseller este o librărie din Republica Moldova care le permite tinerilor studierea unei noi limbi și îmbogățirea vocabularului datorită gamei sale large de cărți bazate pe anumite domenii. Aceștia dispun și de un site online unde elevii și adulții își pot citi cărți în limba: franceză, engleză, rusă, spaniolă, iar cel mai important gratuit.

Internetul este o sursă de învățare fără sfârșit, forțat spus, dar cu toate acestea datorită poți acumula noi cunoștințe care îți vor fi de folos în viitor. Folosește-te de acest lucru cât ai șansa!

Reporter: Evelina Ciutac

Mai multe recomandări si sfaturi găsesti în categoria Biblioteca.

Previous Webinar gratuit despre Comunicare și Public Speaking. Participă și tu!
Next TeleFilm Chișinău lansează campania „Cinema Pandemic”. Ce filme poți vedea online
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico