3 sportivi pentru care sportul este mai mult decât o pasiune – este un stil de viață


De-a lungul secolelor sportul a adus nenumărate schimbări sociale semnificative în societatea noastră. Conceptul de sport implică abilitățile umane bazate pe anumite exerciții fizice și care sunt întâlnite în viața cotidiană. Sportul urmărește îmbunătățirea acestor abilități pentru a fi utilizate mai eficient.

Acesta este probabil la fel de vechi ca dezvoltarea inteligenței omului. Pentru ființa primitivă, activitatea fizică a fost doar un mod de a-și îmbunătăți cunoștințele despre natură; în aceeași măsură, un mod de a stăpâni mediul din jurul lui.

Sportul

Sportul a ajuns să le servească oamenilor o modalitate de relaxare în timpul liber, cât și un mod de câștigare a unui venit stabil. Aceste venituri se dobândesc din nenumăratele competiții și conferințe care se desfășoară în timpul anului. În cadrul acestor concursuri au participat unii dintre cei mai buni sportivii ai societății contemporane. Ei au adus o contribuție majoră națiunii româneștii cât și altor țării; insuflandu-le tinerilor pasionați și gata de a începe o carieră de succes în această sferă o încredere în propria persoană. 

Usain Bolt

Usain Bolt este un fost atlet jamaican și sprinter. El a obținut un record mondial la proba de 100 m cu timpul 9,58 secunde; iar la proba de 200 m, cu 19,19 secunde. Acesta este primul sprinter din lume care este în același timp campion olimpic și campion mondial pe distanțele de 100 și 200 de metri.

Usain are o înălțime de 1,96 m și cântărește 92 kg. Bolt a depășit astfel anumite bariere ce nu se credeau a putea fi depășite de condiția umană; dobândind titlul de cel mai rapid om din lume.

Simona Halep

Simona Halep este o jucătoare de tenis din România care a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA. Aceasta a ocupat această poziție timp de 64 de săptămâni; fiind din acest punct de vedere a zecea din istoria tenisului în clasamentul longevității ca lider al circuitului. 

Halep a încheiat anii 2017 și 2018 pe primul loc în lume în clasamentul WTA. În prezent Simona a fost aleasă de ESPN cel mai dominant jucător de tenis al anului în lume. Ea a figurat în topul The Dominant 20 pe locul 9 înaintea unor alți mari sportivi.

Michael Fred Phelps

Michael Fred Phelps este un înotător american, multiplu campion olimpic și mondial la diferite probe de natație. Phelps este deținătorul recordului de cele mai multe medalii de aur câștigate la o singură Olimpiadă; cu opt medalii câștigate la Jocurile Olimpice de vară din 2008. Cu acest record, l-a depășit pe Mark Spitz. Acesta era tot înotător și deținea recordul de șapte medalii de aur câștigate la Jocurile Olimpice de vară din 1972. 

În total, Phelps a câștigat 28 medalii olimpice. Cu aceste rezultate Michael a devenit unul dintre cei mai apreciați sportivi din societatea noastră de toate zilele.

Reporter: Evelina Ciutac

Mai multe recomandări și sfaturi găsești în categoria Biblioteca.

Previous Facultatea de Istorie și Filosofie a USM și-a lansat canalul de Youtube
Next Susținem afacerile locale pe timp de carantină! Recomandări de dulciuri și copturi
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *