10 curiozități despre Muntele Fuji din Japonia


muntele fuji

Acum, că sezonul estival este în plină desfășurare, este momentul perfect pentru toți acei exploratori dornici să plece în aventuri interesante și unde este mai bine să-ți dezlănțui spiritul de aventură decât nu în regiunea muntoasă a Japoniei, mai exact – Muntele Fuji?

Muntele Fuji este probabil cea mai mare atracție a Japoniei, fiind cel mai înalt vârf al țării, la un impresionant 3.776 de metri. Sezonul oficial de alpinism pentru Muntele Fuji este de la începutul lunii iulie până la începutul lunii septembrie, când traseele sunt lipsite de zăpadă și vremea este blândă, așa că este momentul perfect pentru a vizita dacă sunteți dornici să faceți o provocare plăcută și memorabilă în această vară.

1. Trei vulcani într-unul

S-ar putea părea că este doar un munte uriaș, dar Muntele Fuji este de fapt format din trei vulcani separați: Komitake în partea de jos, Kofuji în mijloc și Fuji în partea de sus, care este cel mai tânăr dintre cei trei.

2. Femeilor li s-a interzis să urce până în 1868

Deoarece muntele are o importanță sacră și escaladarea lui a fost mult timp o practică religioasă, regiunea a fost interzisă pentru femei până la restaurarea Meiji din 1868. Prima femeie occidentală care a ajuns la vârf a fost Lady Fanny Parkes în 1869.

3. Este un munte sacru

Muntele Fuji a fost un loc sacru pentru adepții religiei shintoiste încă din secolul al VII-lea. Șintoiștii consideră vârful sacru pentru zeița Sengen-Sama. Iată de ce, multe altare pot fi găsite la bază și ascensiune. Este unul dintre cei trei munți sfinți ai Japoniei, împreună cu Muntele Tate și Muntele Haku.

4. A fost urcat mai întâi de un călugăr

Se crede că prima persoană care a urcat pe Muntele Fuji a fost călugăr în anul 663 d.Hr., deși numele său este necunoscut. După aceasta, vârful a fost urcat în mod regulat de bărbați. Sir Rutherford Alcok este primul vestic cunoscut care a atins vârful în 1860.

Climb Japan's iconic Mount Fuji | Evaneos

5. Este un simbol al Japoniei

Muntele Fuji a fost mult timp unul dintre celebrele simboluri iconice ale Japoniei, contribuind la geografia culturală și spirituală a țării. De-a lungul anilor, vârful a evoluat de la un obiect de închinare la o sursă de inspirație artistică, după ce a apărut în poezie, literatură și nenumărate tipărituri de artă.

6. Este un vulcan activ

Deși poate fi un loc de o frumusețe senină și sacră, Muntele Fuji este de fapt un vulcan activ care se află pe o joncțiune triplă a activității tectonice, unde se întâlnesc plăcile Amurian, Okhotsk și Filipine.

7. A izbucnit ultima oară în 1707

În ciuda faptului că este un vulcan activ, Muntele Fuji nu a erupt din 1707, când a erupt timp de două săptămâni. Acest lucru a provocat căderea cenușii asupra orașelor vecine din Tokyo și a format un nou crater și vârf pe partea sa de sud-est.

8. Este înconjurat de cinci lacuri frumoase

Baza Muntelui Fuji este înconjurată de cinci lacuri uimitoare, care se află la aproximativ 1000 de metri deasupra nivelului mării și oferă vederi spectaculoase asupra muntelui. Zona lacurilor a devenit un loc popular printre turiști datorită cadrului lor de neegalat. Datorită activității geotermale din zonă, există izvoare termale în care să vă scăldați. Lacurile sunt perfecte pentru a ușura durerile după o zi lungă de urcare.

A Guide to Hiking Mt. Fuji In a Weekend - Passion Passport

9. Există patru trasee până la vârf

Este nevoie în medie de aproximativ șase ore pentru a ajunge la vârful muntelui și există patru trasee diferite pe care le puteți lua pentru a ajunge acolo. Zece stații de odihnă așteaptă de-a lungul fiecărei rute, oferind mâncare, băuturi și locuri de odihnă. Dacă sunteți un alpinist novice, vă recomandăm să luați popularul traseu Yoshidaguchi.

10. Este cel mai urcat munte din lume

Fiind cea mai populară atracție a Japoniei, muntele este vizitat de aproximativ 300.000 de alpiniști în fiecare an. Având în vedere că poate fi accesat doar pentru două luni ale anului, acesta este un număr destul de impresionant.

Dacă ți-a plăcut articolul nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram

Reporter Youth.md: Chirilov Cristian

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cursuri de limbă coreeană la ULIM. Înregistrează-te acum!
Next Concert Open Air în parcul Dendrarium: UNICEF la 75 de ani
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply