Fii parte a mișcării Critical Mass September și plimbă-te cu bicicleta pe străzile orașului

critical mass september, plimbare cu bicicleta, orasul pentru oameni

Masa critică este un eveniment care se organizează în ultima zi de vineri a fiecărei luni într-o mulțime de orașe din lume. Evenimentul constă într-o plimbare în masă pe biciclete pe străzile orașului.

Deși nu are un mesaj concret, masa critică este o mișcare de conștientizare a șoferilor, pietonilor și altor participanți la trafic despre faptul că bicicliștii există și ei sunt parte a traficului. Evenimentul dat are ca scop și promovarea transportului alternativ ca fiind unul sănătos, ecologic, eficient și rapid în condițiile unui oraș supra-aglomerat.

Traseul masei critice deseori este definit înainte de începutul evenimentului sau chiar în timpul acestuia, deși uneori evenimentul are loc fără un traseu definit. Acesta ar putea fi dictat de direcția aleasă de participanții aflați în fruntea grupului de bicicliști.

Orașul Chișinău este aproape de punctul producerii unui colaps rutier din cauza numărului foarte mare de mașini personale și a transportului public necalitativ și lent. Orașul are un potențial foarte bun pentru dezvoltarea transportului alternativ, iar această dezvoltare întârzie. E timpul să o cerem!

Eveniementul se va desfășura pe 28 septembrie, începând cu ora 18.00. Aici găsești mai multe detalii.

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Participă la un atelier și află cum să promovezi tu personal afacerea/produsul
Next Grăbește-te și înregistrează-te la cea de-a 27-a ediție a Anime Screening Night