Vrei să îți construiești o „Garderobă Capsulă”? Iată 9 greșeli pe care să le eviți


garderobă capsulă

Garderoba capsulă este atunci când deții un număr mic de articole vestimentare; în schimb, care sunt calitative, versatile și perfecte pentru tine. În procesul construirii unei astfel de garderobe, poți întâlni obstacole. Iată câteva greșeli des întâlnite pe care să le eviți:

SĂ TE SIMȚI PREA RESTRICȚIONAT/Ă

În loc să te gândești critic, adică ce articol vestimentar va avea 30 de purtări; o greșeală constantă este că trebuie să ai un anumit număr de haine. În acest mod, vei exploda la un moment dat și vei face cumpărături impulsive pe care cel mai probabil le vei returna și regreta.

ARTICOLE NEPOTRIVITE PENTRU STILUL TĂU DE VIAȚĂ

Cu toate că lista lucrurilor „necesare” din garderoba fiecăruia indică ceva anumit, încearcă să fii flexibil/ă, gândindu-te la propriul stil de viață! Nu trebuie să deții pantofi cu toc dacă nu îi porți. În schimb, poți să-ți achiziționezi mai mulți adidași, pe care să-i alternezi, mărindu-le astfel longevitatea. Până la urmă, tu știi cel mai bine ce folosești!

NU EVITA SĂ ACHIZIȚIONEZI CEVA CU ADEVĂRAT UTIL!

Nu aștepta un eveniment special să-ți achiziționezi ținuta doar pentru că ai o garderobă capsulă! Dacă vezi un articol mai deosebit și consideri că se potrivește cu stilul tău, cumpără-l. Cu siguranță vei ajunge să-l porți la acea ocazie specială. Să cutrieri magazinele pentru a găsi ținuta perfectă devine obositor și poate isca inclusiv cumpărături impulsive.

PREA INFLUENȚAT/Ă DE INFLUENCERI/E

Influencerii apar constant pe rețelele de socializare cu ținute impecabile. Felul în care asortează articolele vestimentare între ele ne poate schimba părerea despre un anumit lucru și ne poate influența să îl cumpărăm. Cu toate că este inevitabil, gândește-te de două ori înainte și diversifică persoanele pe care le urmărești! Dacă mai dorești respectiva piesă vestimentară o lună mai târziu și te gândești la ea, cumpăr-o!

PALETA DE CULORI GREȘITĂ

Un articol pe stilul tău poate fi mult mai purtabil dacă alegi culoarea corectă pentru tine. Un punct esențial în garderoba capsulă este coordonarea acestora. Totodată, cumpărarea exagerată a unei culori poate fi dăunătoare. De exemplu, acea pereche de pantaloni nu vine perfect pe corpul tău, însă există în dulap din cauza nuanței. Experimentează cu pași mărunți!

ARTICOLE TRENDY & DE BRAND 

În cazul unei genți, persoanele care au o garderobă capsulă se gândesc la două opțiuni: fie presupun că o vor păstra pentru totdeauna, fie că o vor vinde la un preț bun mai târziu. Ia în considerare toate aspectele atunci când cumperi un articol!

LENJERIE ȘI CIORAPI NEPOTRIVIȚI

Dacă nu te simți confortabil cu cele pe care le ai, șansele să porți hainele respective sunt de asemenea mult mai mici. Ia în considerare achiziționarea unora calitative! Până la urmă, lenjeria și ciorapii reprezintă bazele garderobei. 

OPINIILE OAMENILOR

Stilul personal se numește astfel cu un motiv. Garderoba capsulă nu are intenția să te oprească din a încerca lucruri noi. Nu-ți fie frică și poartă orice te face fericit/ă!

COMPANII SUSTENABILE

Poți crea mai multă risipă prin faptul că nu porți ceea ce deții, decât prin locul de unde cumperi articolele. Bineînțeles, din punct de vedere moral, este indicat să ai grijă pe cine alegi să susții. Totodată, dacă nu ai posibilitatea; importante sunt intențiile bune și acțiunile pe care le întreprinzi în acest sens. Evită să procuri (inclusiv de la branduri sustenabile) dacă nu îți plac în totalitate! 

Construirea unei garderobe capsule este un proces! Vei învăța din propriile greșeli. Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta în viitor!

Nu uita să ne urmărești pe Instagram, Facebook și Telegram!

Reporteră Youth.md: Oana Guțan

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „Tekwill în Fiecare Școală” dă start rubricii dedicate elevilor „adunare FĂRĂ părinți”
Next Job în Soroca // Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA angajează coordonator programe
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =