Vrei ca organizația să devină sustenabilă și să-și diversifice sursele de finanțare, înscrie-te în concurs


concurs PRO BONO

Centrul de Informare și Resurse PRO BONO lansează apelul de selectare a organizațiilor de tineret care doresc să își consolideze capacitățile de identificare și mobilizare a resurselor financiare.

Dacă îți dorești să devii sustenabil și să-ți diversifici sursele de finanțare pe care le poate avea organizația, înscrie-te în concurs. Vei beneficia de un program complex de mentorat și susținere, activități informative și practice, inclusiv de suport în dezvoltarea tehnico-materială a organizației. 

În urma instiruirilor și a suportului, în calitate de participant vei dezvolta cel puțin o activitate practică de colectare de fonduri (un parteneriat cu o companie, un proiect depus la un donator, o campanie de colectare de fonduri, ș.a.) și cu suportul unui expert extern, organizațiile de tineret vor dezvolta cel puțin un document de politică internă pe domeniul de colectare de fonduri și management financiar.

De ce să participi la acest program:

  • îți vei îmbunătăți abilitățile de elaborare a proiectelor și de atragere a fondurilor în cadrul organizației;
  • vei dezvolta parteneriate cu sectorul public, privat, donatori externi;
  • vei beneficia de suport în elaborarea politicilor interne cu privire la procedurile de mobilizare a resurselor și management financiar ce vor sta la baza strategiei de diversificare a resurselor de finanțare pe termen lung;
  • accesul la curs online, gratuit și disponibil pentru ONG de tineret și activiștii civici pentru creșterea capacităților de atragere de resurse (inclusiv non-grant);

Înscrie-te la program, completând formularul de participare până pe 10 iunie.

În anul 2019 și 2020, CIR Pro Bono a desfășurat două ediții ale proiectului, în cadrul căruia 35 de organizații și-au îmbunătățit capacitățile de monitorizare și administrare a resurselor, au fost desfășurate 14 campanii de crowdfunding, unde au fost colectate bunuri și resurse în valoare de 284000 de lei.

Proiectul „Dezvoltarea capacităților de mobilizare a resurselor și serviciilor de autofinanțare a organizațiilor de tineret” este implementat în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Alte oportunități pentru tineri și posibilități de dezvoltare personală pe youth.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs de eseuri pentru liceeni despre poluarea Mării Negre
Next Campania Națională 25 scriitori / 25 întâlniri continuă cu scriitoarea Lucreția Bârlădeanu
Centrul de Informare și Resurse PRO BONO
About the author

Centrul de Informare și Resurse PRO BONO

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + four =