Vino la proiecția „Nug – Vandal in Motion”, film din arhiva festivalului „Делай Фильм”

„Nug – Vandal in Motion”, film din arhiva festivalului „Делай Фильм”, proiecttie de film

Vino la proiecția filmului „Nug – Vandal in Motion”(LARS BERG & AKAY / 2013, 56 min., Suedia) pe 18 decembrie, ora 19.00, la Zpațiu.

„Este extrem de provocator. Graffiti este de la sine ilegal. Aceasta nu este artă”, a declarat ministrul suedez al culturii, Lena Adelson Liljerot, ca răspuns la lucrarea „TERRITORIAL PISSING” de către artistul de graffiti Nug, membru a legendarei echipe de graffiti din Stockholm VIM – Vandals In Motion. Acesta a fost proiectul de absolvire a artistului pentru Konstfack (Colegiul Universitar de Arte, Meșteșugărit și Design), unde în 2008 a obținut diploma de Masterat în Arte.

Lucrarea a fost atât de scandaloasă încât a fost inițiat un caz penal împotriva lui Nug, iar artistul a trebuit să plece din Suedia pentru ceva timp și să se mute la Helsinki. Atunci fost lansată o campanie la scară largă împotriva Universității Konstfack, menită să critice activitățile universității. Ancheta penală împotriva lui NUG a fost oprită în aprilie 2009, deoarece nu s-a putut demonstra cine a fost persoana mascată din videoclip.

Film din arhiva festivalului „Делай Фильм” (ro. „Fă Film”) 2018.
limba originală: suedeză
subtitrare: rusă

Previous Vino la Conferința Națională eTwinning Plus și cunoaște proiectele de succes
Next Înscrie-te la programul de burse pentru studierea limbii engleze „Access”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *