Urmărește filmul documentar „Immortal” și participă la discuții cu regizoarea


Când și Unde?

Asociația Oberliht, în colaborare cu VFS FILMS, vă invită să participați la proiecția filmului documentar “Immortal” (Nemuritorul), realizat de regizoarea Ksenia Ohapkina. Evenimentul va avea loc joi, 4 aprilie 2024, începând cu ora 19:00, la Zpațiu (Casa Zemstvei, str. Al. Șciusev nr. 103, Chișinău).

despre ce este filmul?

“Immortal” explorează realitatea vieții în orașul industrial Apatity din nord-vestul Rusiei, un oraș fondat inițial ca lagăr de concentrare. Filmul aduce în atenție situația mediului în această regiune și speranța de viață redusă la doar 50 de ani. Cetățenii sunt priviți de stat ca simple resurse, iar copiii sunt supuși unor programe de îndoctrinare de stat.

Ce urmează după proiecția filmului?

După proiecție, va avea loc o scurtă discuție și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizoarea filmului, Ksenia Ohapkina. Documentarul este în limba rusă, cu subtitrare în limba engleză, iar discuția se va desfășura în ambele limbi.

Cine este regizoarea filmului?

Ksenia Ohapkina este o regizoare de filme documentare cu o contribuție semnificativă în lumea filmului documentar. Filmul “Immortal” a câștigat Grand-Prix-ul la KVIFF și a fost nominalizat pe lista lungă a AFAA Oscar în 2019.

Evenimentul este organizat de Asociația Oberliht, în parteneriat cu VFS FILMS, și este găzduit de Zpațiu. Partenerii media includ #diez, youth.md, fest.md și platzforma.md, iar suportul tehnic este oferit de CSCI din RM.

Nu ratați această oportunitate de a descoperi o perspectivă profundă asupra realității sociale și mediului în filmul “Immortal”, urmat de o discuție interactivă cu regizoarea Ksenia Ohapkina.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te și beneficiază de programul de burse Natolin, destinat tinerilor profesioniști din Moldova
Next It`s Time For Coding! Web Development: HTML and CSS
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =