Trei filme documentare care vin ca un semnal de conștientizare asupra lumii înconjurătoare


filme seriale lumea înconjurătoare

Îți propunem azi să urmărește trei filme și seriale care vin ca un semnal de conștientizare asupra lumii înconjurătoare. Vezi lista în articolul ce urmează.

Rotten

C:\Users\lilia\Desktop\Screen+Shot+2018-02-04+at+3.28.40+PM.png

Rotten este o serie documentară de investigație produsă de Zero Point Zero, axată pe corupția din lanțul global de aprovizionare cu alimente. Primul sezon al emisiunii a fost lansat pe Netflix în ianuarie 2018 și al doilea sezon în octombrie 2019. Fiecare episod cercetează profund lumea interlopă a producției de alimente pentru a expune corupția, risipa și pericolele reale din spatele obiceiurilor tale alimentare zilnice, cu interviuri cu producătorii , distribuitori și alții. Seria descoperă acțiunile greșite ale corporațiilor care controlează mâncarea pe care o consumăm. Un serial care merită toată atenția pentru a afla mai multe despre modul corupt prin care alimentele noastre preferate ajung pe mesele noastre!

Seasipracy

Film Review: Seaspiracy

Seaspiracy este un film documentar din 2021 despre impactul asupra mediului al pescuitului, regizat de Ali Tabrizi, un regizor britanic. Filmul prezintă impacturile umane asupra vieții marine, cum ar fi resturile marine din plastic, plasele fantomelor și pescuitul excesiv din întreaga lume. Acesta susține că pescuitul comercial este principalul motor al distrugerii ecosistemelor marine. Seaspiracy respinge conceptul de pescuit sustenabil și critică mai multe organizații marine de conservare, inclusiv Earth Island Institute și eticheta sa pentru delfin, precum și certificările de fructe de mare durabile ale Marine Stewardship Council. Filmul pledează pentru rezervele marine și eliminarea consumului de pește. Documentarul acoperă, de asemenea, vânătoarea de delfini Taiji, vânătoarea de balene în Insulele Feroe și sclavia modernă în industria pescuitului din Thailanda.

David Attenborough: A Life on Our Planet

David Attenborough: A Life On Our Planet – Movie Review – Startled Sloth  Reviews

David Attenborough: A Life on Our Planet este un film documentar britanic din 2020 povestit de David Attenborough. Filmul acționează ca o „declarație a martorului”, prin care Attenborough își împărtășește din grija pentru starea actuală a planetei datorită impactului umanității asupra naturii și a speranțelor sale pentru viitor.

Nu ezitați să accesați alte articole marca Youth.md pentru mai multe informații utile și interesante și nu uitați să vă împărtășiți ideile pe paginile noastre de Facebook și Instagram!

Reporter: Lazari Delia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Festivalul de film documentar Chesnok 2021 își așteaptă câștigătorii!
Next Code For Moldova te invită la un eveniment despre ghidarea în carieră!
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − five =