Training pentru tineri: Relaţia dintre reporter și cameraman!


training pentru tineri

Centrul pentru Jurnalism Independent anunță înregistrarea la un training pentru tineri pe tema „Reporterul și cameramanul – cum facem echipă bună în teren”!

Acest training pentru tineri va avea loc pe 7-8 decembrie 2019 la Chișinău. Sunt invitați să participe echipe de reporteri și cameramani care activează în instituții media din Republica Moldova. De asemenea, sunt aşteptaţi cei interesați să faciliteze colaborarea în procesul de realizare a reportajelor și investigațiilor video sau a transmisiunilor live.

În cadrul acestui training pentru tineri, reporterii și cameramanii vor fi instruiți:

  • cum să documenteze împreună un subiect;
  • cum să discute planul de filmare;
  • cum să stabilească abordarea editorială;
  • cum să colaboreze eficient în teren în calitatea ambilor de co-autori al produsului final.

De asemenea, participanții vor avea posibilitatea să:

  • vizioneze diverse materiale jurnalistice și analizeze împreună elementele vizuale care diferențiază o știre bună de una mediocră;
  • afle cum să ilustreze o investigație în care există multă informație și puține sincroane;
  • înveţe cum să gestioneze situațiile concrete de pe teren când reporterul și cameramanul au viziuni diferite.

Instruirea va fi susținută de doi profesioniști în domeniu:

Andrei Captarenco – producător la Digi24 HD, București, România. Anterior, a activat în cadrul Euronews, ProTV Chișinău și București, Antena 3. Are experiență în calitate de cameraman și producător de emisiuni. A realizat transmisiuni live de la atentatul terorist din timpul spectacolului Nord-Ost din Moscova (2002), de la accidentul aviatic de la Smolensk (2010), din timpul vizitei Papei Francisc la București (2016).

Cătălin Bălan – producător, scenarist, cameraman, reporter la Casa de producție BA DA Media din București, România. Jurnalist cu 13 ani de experiență, dintre care 10 ani în televiziune (Digi24 TV și ProTV București), specializat pe domeniile: energie, economie, asigurări, financiar-bancar, industrie, transporturi, companii, auto, retail.

Doritorii se pot înregistra expediind un mesaj de participare și CV-ul pe adresa  [email protected]. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 2 decembrie 2019. Persoana de contact: Mariana Tabuncic, coordonatoare de programe CJI. Numărul de locuri este limitat!

Instruirea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și UKAid și implementat de Internews. Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetățenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la Student Startup Battle și beneficiază de o sesiune de mentorat
Next Concurs pentru tineri pasionaţi de scriere: Romeo și Julieta la Mizil!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − nine =