Top 5 locuri din România ce merită vizitate


Dacă ești în căutare de o călătorie fascinantă în locuri excepționale și în apropierea Moldovei, atunci România este varianta perfectă. Aici vei întâlni creații  ale naturii ce te vor frapa cu frumusețea lor. Iată care sunt top 5 destinații turistice.

Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș

Lacul Sfânta Ana este unicul lac din Europa format pe fundul craterului unui vulcan stins aflat în masivul Ciomatu. Tinovul Mohoș s-a format aproape identic ca și Lacul Sfânta Ana, doar că acum acest lac este acoperit aproape în întregime de mușchi de turbă; de unde vine și denumirea acestuia (Tinovul Mohoș înseamnă „lacul cu muschi”). 

Transfăgărășan

Considerat drept cel mai frumos drum din România, traseul Transfăgărășan poate fi o adevărată destinație de vacanță datorită obiectivelor turistice din zonă și peisajelor cu munții Făgăraș, cei mai înalți munți din România.

Denumirea de Transfăgărășan provine de la prefixul “Trans” și “Făgăraș” deoarece drumul leagă Muntenia de Transilvania. Acesta mai este numit “Drumul printre nori” și măsoară aproximativ 151 km.

Lacul Bâlea 

Cel mai popular obiectiv turistic de pe traseul Transfăgărășan, Lacul Bâlea este un lac glaciar cu peste 11 metri adâncime, iar spațiul ce îl înconjoară a fost declarat rezervație științifică. Pe timpul iernii, în apropiere de lac se amenajează Hotelul de Gheață cu zonă de bar și biserică; toate construite din blocuri uriașe de gheață scoase din lac.

Cazanele Dunării 

Cazanele sunt un sector din Defileul Dunării formate la trecerea acesteia prin Munții Carpați cu o lungime de circa 9 km. Acestea se întind de-a lungul fluviului, la graniţă cu Serbia, în judeţul Mehedinţi. În unele locuri Dunărea se îngustează până la 230 m, fiind mărginită de pereți verticali, stâncoși. 

Aici se află chipul lui Decebal, sculptură în stâncă pe malul Dunarii, cea mai mare sculptură în piatră de pe teritoriul Europei.

Amfiteatrul Transilvania

Amfiteatrul Transilvania, un complex ecologic de 100 de hectare ce pare un paradis îndepărtat; dezvăluie povești din momentul în care cutreieri dealurile pentru a-l descoperi. Amfiteatrul adăpostește case tradiționale de acum 200 de ani, frumos și cu grijă reconstruite. Vopseaua folosită în amenajare este obținută din plante și fructe; așa cum mobilierul caselor de oaspeți este făcut din materiale naturale.

Familia care deține Amfiteatrul Transilvania provine din Republica Moldova; Pur și simplu s-au îndrăgostit de aceste dealuri și au decis să construiască aici un loc pentru toți iubitorii de natură.

Acesta  este situat în zona Rucăr-Bran, în partea de nord-vest a Munților Bucegi și în partea de est a Munților Piatra Craiului, reprezentând una din cele mai vechi rute de acces ce leagă două provincii românești vechi: Ardealul și Țara Românească.

Sperăm că a fost util și interesant acest articol și vei avea o călătorie fascinantă, în sânul naturii, în zonele României. 

Descoperă mai multe urmărind canalul nostru de Telegram și paginile de Instagram și Facebook.

Reporter Youth.md: Negru Mihaela 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous AI în Acțiune te invită la un eveniment despre partea tehnică a Project Manager
Next Oportunitate de voluntariat: Liga Națională a Tineretului își mărește echipa
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply