Top 5 cele mai interesante filme de Crăciun


Crăciunul reprezintă cea mai importantă  sărbătoare religioasă, întrucât denotă nașterea pruncului Iisus Hristos. Frumusețea și miraculozitatea spiritului acestei celebrări le putem admira în filmele de Crăciun, create pentru a transfigura adevăratele emoții călduroase ale acestei grandioase serbări.

Urmărește articolul pentru a te informa despre cele mai frumoase filme de Crăciun, ce au proprietatea de a transmite spiritul imaculat al sărbătorii de Crăciun.

“Home Alone”

“Home Alone” este un film de comedie de Crăciun din 1990. Filmul este scris și produs de John Hughes și regizat de Chris Columbus. În film interpretează Macaulay Culkin în rolul lui Kevin McCallister. Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur. Este urmat de Singur acasă 2 – Pierdut în New York (1992).

Home Alone - Where to Watch and Stream - TV Guide

Numeroasa familie McCallister pleacă în mare grabă la Paris să celebreze Crăciunul, dar îl uită pe Kevin McCallister acasă. Kevin, care are doar 8 ani, trebuie să înfrunte doi hoți care se pregătesc să-i jefuiască casa crezând-o nelocuită. Inteligent și curajos, Kevin, este nevoit să pună tot felul de capcane pentru a-și apăra locuința. Filmul corespunzător reprezintă o poveste de Crăciun cu peripeții periculoase, dar, totodată, impresionante ale unui copil de doar 8 anișori. Protagonistul Kevin demonstrează prezența unui caracter puternic, inteligent, îndrăzneț și foarte curajos, așadar, fiind capabil să câștige în lupta cu cei 2 hoți.

“The Grinch”

“The Grinch” este un film american de comedie fantastică de Crăciun animat pe computer din 2018, produs de Illumination și distribuit de Universal Pictures. Bazat pe cartea ,,How the Grinch stole Christmas’’, de Dr. Seuss, acesta reprezintă un film fascinant, al cărui rol reușește să multiplice valoarea adevărată a spiritului de Crăciun.

The Grinch (2018) - IMDb

Preafrumoasa poveste se desfășoară într-un oraș de poveste, ai cărui locuitori reprezintă întruchiparea unor persoane amabile, fericite, bune și cu o inimă plină de căldură sufletească. Contrar imaginii descrise, Grinch este personajul singuratic, care își exprimă un total dispeț față de Crăciun și elementele acestei sărbători. Scopul primordial al acestuia este să fure toate luminițele, cadourile și decorațiunile de Crăciun din casele cetățenilor, astfel încât să dăinuie o tristețe nemaipomenită. În același timp, Cindy, o fetiță a cărei sărbătoare preferată e Crăciunul, plănuiește să-l prindă pe Moș Crăciun, ca să-i spună personal că este recunoscătoare pentru că are o mămică ce muncește din greu ca să aibă grijă de ea singură.

Oare va reuși Cindy să-l prindă pe Moș Crăciun? Dar Grinch va reuși, oare, să reducă la tăcere micul orășel Cinești?

“A boy named Christmas”

,,Un băiat numit Crăciun’’ este un film britanic fantasy de Crăciun din 2021, regizat de Gil Kenan după un scenariu de Ol Parker și Kenan. Se bazează pe cartea cu același nume din 2015 a lui Matt Haig.

A Boy Called Christmas (2021) - IMDb

Filmul dat spune povestea unui băiat obișnuit, pe nume Nikolas. Acesta pornește într-o extraordinară aventură spre nordul înzăpezit în căutarea tatălui său plecat să descopere legendarul sat al elfilor, Elfhelm. Având alături un ren încăpățânat, pe Blitzen, și un șoricel credincios, care este animalul său de companie, Nikolas își întâlnește în curând destinul în această poveste magică, amuzantă și emoționantă, care demonstrează că nimic nu este imposibil.

,,Imposibilitatea este posibilitatea pe care nu ai cunoscut-o încă.’’

“Mircale on the 34th Street”

Miracolul de pe Strada 34, lansat în Regatul Unit ca ,,The Big Heart’’,  este un film de Crăciun american de comedie și fantastic din 1947, regizat de George Seaton. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Maureen O’Hara, John Payne și Natalie Wood. A fost refăcut pentru televiziune în 1955, 1959, 1973 și cinematografic în 1994.

Miracle on 34th Street - Rotten Tomatoes

Kriss Kringle e în oraș un bătrânel simpatic care se potrivește perfect descrierii moșului de la Polul Nord. Întrucât marele magazin Cole’s avea nevoie de un Moș Crăciun, iar el se potrivea perfect “descrierii postului”, acesta devine, în scurt timp, cel mai iubit om din New York. Susan, o fetiță dragălașă, și mama ei, manager la Cole’s, par a fi singurele care nu cred în Moș Crăciun. Nici managerii magazinul concurent nu cred și chiar înscenează moșului comiterea unei infracțiuni pentru a fi arestat sau închis într-un ospiciu. Dar, întradevăr, Moș Crăciun există, iar de Crăciun, mai mult ca oricând, e timp pentru miracole.

Cu siguranță, filmele de Crăciun au proprietatea de a emana emoții uimitoare, întrucât evenimentele prezentate descriu dificultățile prin care au trecut protagoniștii pentru a putea savura totalmente Crăciunul. Totodată, pentru trăirea unor senzații incomparabile, este necesar sărbătorirea Crăciunului alături de cei dragi, în armonie și căldură. Cele mai bune și mai frumoase lucruri nu pot fi văzute sau atinse, ele trebuie a fi simțite cu inima.

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Bogdan Maria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous De la zero la afacere globală în doar 4 luni. Câștigă acces la piețe noi printr-un plan testat în Upcelerator - accelerator de startup-uri tehnologice
Next Ce este inteligența socială și cum ți-o poți dezvolta?
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =