Top 10 destinații din România care te vor vrăji cu frumusețea lor


Călătoria poate fi un simplu hobby, dar poate deveni și un stil de viață. Un lucru este cert, e tare frumos să călătorești. O plecare într-un anumit loc poate aduce într-un timp scurt experiențe și impresii, pe care nu le-ai trăit timp de un an. Cu această ocazie, echipa Youth îți propune să descoperi 10 destinații deosebite și mai puțin cunoscute din România, care te vor vrăji cu frumusețea lor și îți vor aminti cât de impresionantă este Natura!

Lacul Sfânta Ana, Harghita

Lacul Sfânta Ana reprezintă o rezervație naturală legată printr-o potecă turistică de Băile Tușnad din Județul Harghita și este singurul lac vulcanic din România, format pe fundul craterului. Acesta are o formă aproape circulară, este înconjurat de o vegetație bogată și oferă o priveliște excepțională. Un fapt interesant este că, deși lacul nu este aprovizionat de nici un izvor, ci doar de precipitații, nivelul apei nu scade niciodată.

destinații

Râpa Roșie, Sebeș

Râpa Roșie din orașul Sebeș este o rezervație geologică și floristică, considerată monument natural. Precum indică și numele său, este vorba despre o râpă care cuprinde o formațiune geologică de-a dreptul inedită, rocile fiind formate dintr-un amestec de argilă roșie.

Cascada Bigăr, Caraș-Severin

Aflată în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița din Județul Caraș-Severin, Cascada Bigăr este una dintre cele mai speciale destinații, fiind considerată o minune a naturii. Ea se află pe primul loc în clasamentul World Geography, drept cea mai frumoasă cascadă unică din lume. Accesul turiștilor la cascadă a fost permis abia în anul 2017, printr-un proiect inițiat de Coca-Cola HBC Timișoara.

Cazanele Dunării, Mehedinți

Cazanele Dunării reprezintă o porțiune de fluviu la intersectarea cu Munții Carpați din zona Dubova, cea ce face separarea dintre hotarele României cu Serbia. Pe lângă faptul că aspectul apei printre munți este superb, poți admira și chipul lui Decebal sculptat în stâncă.

Șinca Veche, Brașov

Șinca Veche este destinația perfectă pentru cei care doresc o drumeție ușoară, dar plină de mister. Șinca Veche este un lăcaș de cult, cu o biserică ascunsă, săpată în piatră, situată în comuna Șinca, la doar 45 km de Brașov. Accesul la lăcaș se face printr-o pădure, iar apoi printr-un tunel. De asemenea, în biserică există și Templul Dorințelor, încărcat cu o energie neobișnuit de specială și liniștitoare.

Peștera Polovragi, Gorj

Peștera Polovragi se află în Munții Căpățânii, pe malul Oltețului. Conform legendelor se spune că în această peșteră ar fi locuit Zalmoxis, zeul suprem al geto-dacilor. Mai mult, sătenii susțin că peștera ar fi folosită drept tunel de legătură dintre Cheile Oltețului și cetatea Sarmizegetusa.

Trovanții, Costești

În limba română cuvântul ,,trovant’’ înseamnă ,,nisip cimentat’’, iar Trovanții sunt niște formațiuni de gresie și nisip, cu aspect de stalactite sau stalagmite. Aceste minuni geologice se datorează prezenței apei calcaroase în regiune. Rezervația se află la 15 km de Horezu și este singurul loc din Europa în care se pot găsi aceste ,,pietre vii’’.

destinații

Poiana Narciselor, Dumbrava Vadului

Poiana Narciselor face parte din Rezervația Naturală Dumbrava Vadului, situată în județul Brașov. Rezervația protejată este cea mai mare din Europa, întinzându-se pe o suprafață de 400 ha. Florile înfloresc în luna mai a fiecărui an, iar culegerea lor este interzisă. Poiana este spectaculos de frumoasă,  un loc relaxant pentru plimbare, mai ales pentru iubitorii de flori.

destinații

Munții Retezat, Hunedoara

Munții Retezat fac parte din lanțul muntos al Carpaților Meridionali, fiind unii dintre cei mai înalți din România. Vârful cel mai înalt se numește Peleaga, cu o altitudine de 2509 m. În împrejurimile lor se află și o multitudine de lacuri și două râuri, care reprezintă locuri inedite pentru plimbări. De asemenea, în munți se află și Parcul Natural Retezat, pentru drumeții de neuitat!

destinații

Mănăstirea Dragomirna, Suceava

Mănăstirea Dragomirna a fost construită de Anastasie Crimca al Moldovei, în anul 1602. Aceasta se află în satul Mitocu Dragomirnei, din județul Suceava. Domeniul este format din Biserica Pogorârea Sfântului Duh, Paraclisul Sfântul Nicolae, Egumenia, Trapeza și Zidul de incintă. Biserica Pogorârea Sfântului Duh este considerată cea mai înaltă biserică din România, având o formă unică, volum și împrejurimi.

destinații

Dacă dorești să descoperi mai multe destinații turistice din întreaga lume, urmărește paginile de Facebook și Instagram ale platformei Youth.md!

Reporter Youth.md: Cătălina Bezer

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concert Open Air în inima capitalei alături de Moldovan National Youth Orchestra
Next Eveniment de lansare a campaniei „Fără plastic, mă simt Fantastic”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 5 =