Tinerii din Moldova sunt invitați să afle mai multe despre fake news cu ajutorul jocului Media Jungle


Asociația Obștească SuperLike invită toți tinerii și tinerele din Republica Moldova să participe în cadrul proiectului: Media Jungle, și să fie primii din țară care fac cunoștință cu jocul transformațional despre educația mediatică.

Securitatea online, fake news, rețele sociale și multe curiozități despre ele, o pădure întunecată și educoins, vrei să fii pe undă și să știi despre ce este vorba?!

„Media Jungle este o oportunitate și o modalitate efectivă pentru tineri și adolescenți, astfel încât o informație atât de vastă este redată prin intermediul unui joc de societate, ceea ce le place adolescenților, tinerilor și chiar celor maturi. Datorită acestui lucru, toți jucătorii absorb această informație foarte ușor, combinând utilul cu plăcutul. Media Jungle este, de asemenea, despre cunoaștere, informare și, nu în ultimul rând, despre interacțiune și echipă. Astfel, toți cei care au jucat deja Media Jungle, au acumulat un bagaj de cunoștințe mult mai variat în domeniul educația media. Vă provoc și vă invit cu drag să jucăm Media Jungle, fiindcă este un joc de societate interactiv, prin intermediul căruia cu sau fără voia noastră reușim atât să învățăm lucruri noi despre Educația Media, cât și să ne împărtășim cunoștințele pe care le avem deja”, menționează Xenia Neghina, Ambasadoarea jocului Media Jungle.

Alexandrina Plămădeală: „Jocul Media Jungle este cel care infiltrează informația-media cât mai structurat, printr-o modalitate bine lucrată. Astfel, în calitate de Ambasadoare Media Jungle nu pot să spun decât că sunt bucuroasă că prin acest joc tinerii își dezvoltă anumite abilități și petrec timpul liber util. Pe această cale tind să îndemn tinerii spre conectarea la sesiuni repetitive de joc Media Jungle pentru a capta cât mai multă informație ce ține educația media și ceea ce este de fapt un mine-set sănătos când este vorba despre online, securitatea media și atenția.”


Vă puteți înregistra la proiectul Media Jungle accesând acest link până pe 25 iunie.


A.O.SuperLike este o organizație de tineret care promovează drepturile omului, dezvoltarea personală prin educația non-formală, egalitate, patriotism și crearea relațiilor de parteneriat durabil între comunitatea RM și cele străine.

Proiectul Media Jungle este implementat de A.O. SUPERLIKE, cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret 2022.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous ANOFM organizează Târgul online al locurilor de muncă, 15-25 iunie
Next ODIMM: Concurs de granturi pentru afacerile inițiate de femei
Super Like
About the author

Super Like

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =