Startup-uri care au avut de suferit și cele care au crescut în perioada pandemiei


Datorită pandemiei din acest an s-a făcut simțită de către milioane de oameni și companii din jurul lumii. Chiar înainte de a izbucni criza, startup-urile se confruntau cu provocări fundamentle; iar această perioadă a complicat și mai mult situația pentru unele dintre ele.

Iată cîteva domenii care au avut de suferit în perioada pandemiei la nivel mondial:

Turismul

Conform studiilor realizate de Statista pentru perioada decembrie 2019 – iunie 2020, turismul este cel mai afectat sector; cu o scădere de 70 % a veniturilor. Compania americană “Expedia” înregistrînd o scădere bruscă a activității sale.

Beauty și Fashion

Sectorul de frumusețe se clasează pe locul doi. Saloanele și centrele de îngrijire au avut o scăredere de 59 % a veniturilor.

Sectorul AUTO

Chiar dacă acest sector a rezistat mai bine pandemiei, a avut și el de suferit cu o scădere de 43 % a veniturilor, oamenii preferând să economisească banii în locul investirii în pasive.

Cu toate astea, unele platforme și companii s-au bucurat de succes. Iată doar cateva start-upuri care au crescut rapid în perioada pandemiei:

Slack, ZOOM, Google Meet

Nevoia de comunicare și de continuare a unor activități importante, cum ar fi învățatul de acasă sau muncitul; au crescut popularitatea platformelor ca Slack, Zoom și Google Meet, care prestează servicii de comunicații video . 

Serviciilede livrare

Multe companii au început să presteze acest tip de servicii, pentru a permite oamenilor să își continue cumpărăturile din confortul casei, primind direct la ușă comanda într-un tip scurt. Pandemia a servit ca un imbolt pentru serviciile de livrare, a căror succes abia a început.

Netflix și Disney Plus

Stoparea activității teatrelor, a crescut considerabil numărul utilizatorilor Netflix și Disney Plus, platforme care prestează servicii de streaming video în baza unui abonament lunar.

Sperăm că ți-a fost util acest articol . Pentru alte articole asemănătoare nu uita să urmărești activitatea noastră și pe paginile de Facebook și Instagram.

Reporter Youth.md: Zara Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Pași simpli pentru crearea unui Consiliu Local de Tineret
Next Atelier de meșteșugărit pentru profesori: Creating a Thanksgiving Book
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply