Recomandări Youth.md // Între produse ecologice şi convenţionale, tu ce alegi?


produse ecologice sfaturi

Când vine vorba de legume şi fructe, tu pe care le ocheşti, cele mari, lucioase şi netede sau cele care au un aspect ca “la ţară”? Află care este diferenţa dintre produse ecologice şi cele tratate cu substanțe chimice:

Produsele cu substanțe chimice:

Electricity and energy saving icon | free image by rawpixel.com

De obicei cele mai atractive produse pentru consumatori, sunt cele care arată perfect pe dinafară, însă sunt ele astfel şi pe dinăuntru? Acestea sunt tratate cu nenumărate chimicale, iar seminţele din care au crescut sunt modificate genetic pentru a fi mai rezistente. Deseori, acestea sunt fără gust, şi chiar nocive pentru organism, întrucât sunt absorbite un număr mare de substanţe ce pot provoca alergii, eczeme, tulburări digestive şi chiar cancer.

  • Soluţia pentru a ne proteja de acestea, este să consumăm alimente certificate ecologic, respectiv, etichetate ca produse bio;
  • Valorificaţi micile afaceri şi producători locali, întrucât produsele autohtone pot fi mai de încredere;
  • Nu ezitaţi să alegeţi produsele cu imperfecţiuni, care arată natural, şi chiar cu urme de pământ.

Produse ecologice

Save the earth and go green icon | free image by rawpixel.com / Peera
  • Gustul lor este superior alimentelor ne-ecologice, acestea având aromă deosebită, fiind suculente şi hrănitoare
  • Conţin antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar, protejează de boli şi încetinesc îmbătrânirea. Antioxidanţii sunt prezenţi natural în fructe şi legume, însă alimentele convenționale sunt tratate cu pesticide și nu mai au nevoie să producă în mod natural la fel de mulți antioxidanți pentru a-și păstra sănătatea.
  • Deoarece substanţele chimice nocive nu sunt utilizate în agricultura ecologică, există o poluare minimă a solului, a aerului şi al apei
  • Nu cresc rezistenţa organismului la antibiotice
  • Costă mai mult, deoarece producţia lor necesită mai multă muncă, îngrăşăminte şi pesticide organice, care sunt mai scumpe decât cele chimice. Dar se merită investiţia!

Alimentele ecologice pot fi identificate după sigla Ecologic/Organic/Bio de pe ambalaj. Atenție! Produs Natural nu este același lucru cu Produs Certificat Ecologic. Producătorii pot folosi denumirea de natural pe produsele comercializate în absența unor standarde clare care să definească ce înseamnă acest lucru

Pentru a afla mai multe despre produsele ecologice, vizitează acest site.

Tu ce fel de produse ai consumat până a citi acest articol? Aşteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook şi Instagram. Pentru a fi la curent cu toate oportunităţile ne poţi urmări şi pe Telegram!

Reporter Youth.md: Lenuţa Buzu

Previous Concurs pentru adolescenți: Crează o hartă sau un video despre râurile din preajmă
Next Startup Moldova te invită la un webinar despre Business Model Canvas
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *