Apel pentru tineri profesioniști și studenți de la master și doctorat! Aplicațiile pentru Școala de Vară Energy Community 2020 sunt acum deschise! Anul acesta școala de vară va avea loc pe patrimoniul cultural mondial UNESCO, 22-29 august 2020 în Telc, Cehia.
Studenții foarte motivați (masterat sau doctorat), cercetători din toate disciplinele legate de energie, tineri profesioniști din instituții guvernamentale, companii și ONG-uri interesate de domeniul energetic, sunt invitați să participe la Școala de Vară Energetică 2020.
În cadrul programului vei înțelege mai bine sectoarele energetice în complexitatea lor deplină și provocările tranziției energetice. Totodată, participând vei avea ocazia să te alături unei rețele internaționale de persoane care nu sunt indiferente față de energie!
Data-limită pentru înscriere: 31 martie 2020.
Programul Școlii de vară Energy Community oferă o variație de cursuri și activități sociale / culturale. În timpul pregătirii, participanții vor participa la prelegeri susținute de savanți de talie înaltă din mediul academic, precum și experți, practicieni de la companii de energie cu renume, etc.
Participarea este gratuită și este destinată tinerilor din mai multe țări ale lumii, inclusiv Moldova. În total, vor fi 40 de participanți din UE și nu doar.
Grupul țintă:
- Studenți la masterat sau doctorat;
- Cercetători din toate disciplinele;
- Tineri profesioniști din instituții guvernamentale (ministere, autorități și agenții) sau companii energetice;
- Consiliu de experți;
- ONG-uri etc.
Cerințe față de participanți: vârsta până la 35 de ani și cunoașterea limbii engleze (scrisă și vorbită).
Criterii de selecție:
- O scurtă lucrare (maxim 5 pagini) în care vor fi prezentate și analizate pe scurt probleme contemporane de politică energetică, referitoare la unul dintre următoarele subiecte: implicații economice, probleme tehnice legate de generarea energiei, implicații politice și diplomația energetică, aspecte legale, întrebări legate de sustenabilitatea sistemelor energetice. Nu se va aplica niciun clasament între subiecte; prin urmare, candidații sunt invitați să aleagă un subiect care este cel mai apropiat de domeniul lor de studii sau de cercetare;
- Experiență și cunoștințe anterioare în domeniul energiei;
- Bilanțul geografic;
- Echilibrul de gen.
- Numărul maxim de participanți la Școala de vară 2020 este de 40.
Procedura de înscriere:
Formularul de aplicare poate fi completat online, la care se va anexa lucrarea despre o problemă energetică (descrisă mai sus) și CV-ul, format Europass.
Descoperă mai multe oportunități de dezvoltare profesională, alături de youth.md!
No Comment