Explorează Belgia şi descoperă 3 oraşe belgiene magnifice!


Călătoritul este una dintre experiențele unice ce marchează viața omului. Youth.md te invită să descoperi alături de noi Belgia!

Nu poți uita momentele și clipele în care descoperi pas cu pas cultura altui popor. Sunt amintiri care persistă în timp și care sunt încărcate de o mare valoare emoțională. Totuși, ritmul alert al vieții cotidiene nu permite organizarea periodică a călătoriilor, însă alternative mereu există.

Citește în continuare articolul și explorează prin intermediul unei excursii virtuale țara ciocolatei și a diamantelor!  

Belgia este o țară în Europa de Vest. Se învecinează cu Țările de Jos, Germania, Marele Ducat al Luxemburgului, Franța și Marea Nordului și este situată pe frontiera ce divide Europa germanică de Europa latină.

Este împărţită în 3 regiuni administrative mai mari: sectoarele Wallonia, Flandra și capitala Bruxelles. Belgienii din partea de sud a regiunii Wallonia vorbesc franceza şi germana, comunitatea flamandă vorbeşte olandeza iar mica regiune din jurul capitalei este multilingvă. Engleza este vorbită aproape peste tot pe teritoriul țării. 

Belgia este una dintre cele mai prospere țări din vest, cunoscută pe plan turistic pentru orașele medievale cu care a fost împodobită. Acestea par desprinse din povești și dețin o cultură bogată, înrădăcinată adânc în istorie.

Noi îți propunem un traseu ce trece prin 3 orașe de valoare belgiene, fiecare având de oferit turiștilor senzații unice și diverse!

Prima destinaţie: Bruxelles!

Bruxelles este capitala Belgiei și reprezintă cea mai mare zonă urbană a țării. Orașul oferă o mulțime de lucruri de văzut și de făcut. Odată ce ajungi la Bruxelles poți vizita numeroase muzee impresionante, degusta renumitele produse din ciocolată și admira stiluri arhitecturale impresionante.

Arhitectura este una diversă, acest lucru fiind remarcat în multitudinea de stiluri a peisajului urban. Poți  vedea de la construcții medievale până la clădiri postmoderne ale instituțiilor UE.

Atracțiile principale includ:
  • Grand Place – piață a orașului în care se găsește Primăria construită în stil gotic;
  • Palatul Regal – o bijuterie arhitecturală de o frumusețe de nedescris;
  • Atomium – structură arhitecturală în formă de atom cu o înălțime de 103 metri.

Dacă eşti pasionat de muzee, atunci vei fi satisfăcut de Bruxelles, acesta conținând peste 80 de muzee. Cele mai importante muzee legate de istoria Belgiei sunt Muzeul Bellevue și Muzeul Cinquantenaire, care afișează și artă, și istorie. Muzeul de Artă Antică , de asemenea, uimește vizitatorul prin picturi incredibile, desene și sculpturi din cele mai vechi timpuri până la contemporanitate.

Următoarea destinaţie: Bruges!

Situat în partea nord-vestică a Belgiei, Bruges este cunoscut drept capitala provinciei Flandra de Vest. Este o destinaţie care adăposteşte numeroase bijuterii arhitecturale.

Vei fi cucerit de:
  • străduţele pitoreşti;
  • pieţele locale pline cu produse tradiţionale;
  • bisericile vechi;
  • canalele pe care te poti plimba cu barca.

Oraşul a fost fondat de vikingi, iar numele derivă din cuvântul scandinav „Brygga“ şi semnifică „Port“. Deschiderea oraşului către Marea Nordului este unul dintre motivele pentru care s-a dezvoltat de-a lungul timpului, în prezent devenind o destinaţie populară şi îndrăgită.

Cea mai impresionantă clădire a oraşului este Stadhuis, o primărie din Evul Mediu, construită în momentul când Bruges era centrul comerţului internaţional. Fiecare secol este reflectat în cladirile acestui centru urban, iar vizitarea lor dezvăluie multe secrete fascinante.

Ultima destinaţie: Anvers!

Anvers este un oraş din regiunea Flandra din Belgia şi, în acelaşi timp, capitala provinciei cu acelaşi nume. Vechiul centru a păstrat farmecul oraşelor flamande, cu străduţe înguste şi pieţe largi, mărginite de case cu faţade înalte şi ferestre cu vitralii. Este o destinaţie majoră a Belgiei, fiind supranumit “oraşul diamantelor“, deoarece mai mult de 70% din toate diamantele sunt comercializate aici.

Poţi vizita numeroase obiective turistice precum: 
  • monumentele grandioase istorice;
  • muzeele spectaculoase, deţinătoare de colecţii ce te vor încânta şi impresiona;
  • bisericile şi catedralele de proporţii impunătoare. 

Inima oraşului bate în Grote Markt, un pătrat neregulat care găzduieşte statuia lui Brabo şi primăria. Primăria oraşului prezintă un amestec al stilului flamand cu caracteristicile italiene renascentiste. În partea de sud-est poţi vedea Catedrala din Anvers. Oraşul vechi găzduieşte unele dintre cele mai frumoase stiluri arhitecturale europene. Clădirile din Grote Markt sunt impresionante, iar grandoarea stilului renascentist este un contrast plăcut cu străzile înguste care şerpuiesc în jurul centrului.

Călătoreşte şi nu ezita să vezi frumuseţea şi grandoarea lumii ce ne înconjură cu proprii tăi ochi! 

Pentru alte călătorii în jurul lumii, stai cu ochii pe youth.md.

De asemenea, Belgia are şi un site oficial! Accesează-l aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Școala de Vară Energy Community 2020 este deschisă pentru studenți
Next Descoperă ce este fauvismul şi importanţa lui în istoria artei!
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 9 =