Primul centru de producție digital-media din Republica Moldova MEDIACOR și-a deschis larg ușile


Primul centru de producție digital-media din Republica Moldova MEDIACOR și-a deschis larg ușile pentru toți doritorii de a revoluționa producția digital-media din țara noastră. MEDIACOR este găzduit de către Universitatea de Stat din Moldova fiind amplasat pe o suprafață de 3.000 m2, pune la dispoziția industriilor media și creative, studenților, pasionaților de new-media spații profesioniste pentru pre-producție și post-producție video, audio, animație.

„Echipa USAID este încântată să deschidă oficial ușile MEDIACOR pentru public. Viziunea USAID pentru MEDIACOR este ca această instituție să sprijine profesioniștii media cu abilități digitale și care vor evolua împreună în această industrie ce se va schimba rapid. Această investiție va contribui la trecerea Moldovei în noua eră media și va asigura ca jurnaliștii și companiile media să dispună de resurse și spații pentru a fi competitivi pe arena globală a mediei digitale”, a declarat Scott HOCKLANDER, directorul Misiunii USAID în Moldova.

E. S. Steven FISHER, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova a menționat că MEDIACOR este o mașină a timpului, un spațiu care va permite Moldovei să înainteze cu încredere în domeniile pe care le promovează. „Sunt foarte optimist și entuziasmat pentru toți cei care vor lucra în acest domeniu și vor ajuta țara să dezvolte industriile cu conținut creativ. Noi ne bucurăm foarte mult că Regatul Unit al Marii Britanii a participat la acest proces pentru a impulsiona Moldova să înainteze cu un pas în viitor”.

Madelene EICHHORN, Manageră de Proiecte, Ambasada Suediei: „MEDIACOR este un loc plin de oportunități și perspective. Un loc în care elevii și profesorii prosperă. Unde se construiesc punți între sectorul educațional și sectorul privat. Suedia este nerăbdătoare să continue această colaborare cu dumneavoastră și să realizeze potențialul creativ al Moldovei”.

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor ȘAROV a subliniat că tehnologiile MEDIACOR vor contribui la inovarea specialităților de la jurnalism (unde studiază peste 600 studenți), pentru ca să educam abilități de media digitală, media de nouă generație. În context, rectorul Igor ȘAROV a menționat că USM își propune să lanseze noi specialități în Digital Media pentru a asigura piața muncii cu specialiști calificați.

Pe parcursul zilei de astăzi, 9 decembrie, și mâine, 10 decembrie, vor fi organizate tururi ghidate pentru decanii, șefii de departamente și studenții USM pentru a vizita spațiile MEDIACOR și a descoperi în regimul de lucru tehnologii media pentru virtualizarea platourilor de film Alert vr, iarut folosindiplain etc.

Crearea MEDIACOR a fost posibilă datorită parteneriatului dintre Ambasada SUA, USAID, Guvernele Suediei, Marii Britanii, Ministerului Educației și Cercetării, Ministerului Culturii, Universitatății de Stat din Moldova și Asociației COR. Valoarea parteneriatului este de aproape 3 mln. USD.

Sursa: usm.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // CEDA angajează specialist contabil
Next Școala informală de IT din România lansează șase aplicații care pot debirocratiza instituții publice
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + three =