Cuvântul „succes” nu se defineşte mereu prin bani şi muncă, însă poate începe doar de la muncă şi dedicaţie. Descoperă în continuare acei oameni care au ajuns cunoscuţi pentru efortul lor, şi au adus un impact proieminent în societate.
JK Rowling
Îmi amintesc…că nu mâncam, aşa încât, fiica mea să mănânce. Îmi amintesc de nopţile în care literalmente nu erau bani. Aş fi făcut orice să funcţioneze.
Acestea sunt confesiunile autoarei seriei de cărţi Harry Potter – JK Rowling, care a avut o viaţă dificilă până a deveni unul dintre cei mai de succes scriitori, cu o avere care depăşeşte 1 miliard de dolari. Joanne nu a avut o copilărie fericită. Pe când avea numai 15 ani, mama sa a fost dignosticată cu scleroză multiplă şi a murit 10 ani mai târziu.
Autoarea a mai trecut printr-o căsătorie nereuşită, mutându-se în Scoţia cu fiica ei infantilă, unde a trecut printr-o perioadă instabilă financiar. Cu toate acestea, în aceşti ani disperaţi, a terminat cea mai mare parte a manuscrisului „Harry Potter” care a devenit cea mai premiată, cea mai bine vândută şi cea mai celebră serie de cărţi din istorie.
Steve Jobs
Apple s-a născut, literalmente în garajul părinţilor lui Jobs, fără imensele venituri de start-up cu care suntem obişnuţi astăzi. Până a ajunge cofondatorul şi preşedintele uneia dintre cele mai renumite companii din lume – Apple, Steve Jobs a fost un copil adoptat de la naştere, un adolescent rebel, şi un luptător după multiple eşecuri.
N-a avut rezultate strălucite la şcoală, arătând mai degrabă o înclinaţie spre electronică, o pasiune a tatălui său. Jobs și Wozniak au proiectat un computer de succes, pe care apoi l-au construit în garajul lui Steve, cu o investiţie de 1.300 de dolari. Ce l-a decepţionat a fost demisia de la compania pe care o fondase, însă ca mai apoi să constate:
Faptul că am fost concediat de la Apple a fost cel mai bun lucru ce mi se putea întâmpla. Povara succesului a fost înlocuită de uşurinţa de a fi din nou începător, într-o lume plină de necunoscute. Mi-a dat libertatea de a începe una dintre cele mai creative perioade din viaţa mea.
Howard Schultz
Este cunoscut pentru faptul că este fondatorul și acționarul companiei Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume. Crescând, Schultz ar fi trebuit să-şi economisească banii pentru a-şi cumpăra un grad- latte. S-a născut într-o familie modestă fără educaţie şi asistaţi social. Acesta spunea:
Ştiam că oamenii de pe cealaltă parte au mai multe resurse, mai mulţi bani, familii mai fericite. Am vrut să urc peste acel gard şi să obţin ceva dincolo de ceea ce spuneau oamenii că este posibil.
În urma unor performanțe sportive, reușește să obțină o bursă pentru a se înscrie la Northern Michigan University. După absolvirea studiilor superioare, are mai multe job-uri la diverse firme.
Primind mai multe ajutoare financiare, doi ani mai târziu, Schultz obține brandul Starbucks și decide să pună bazele celei mai mari expansiuni din domeniul comerțului cu amănuntul, transformând firma într-un lanț internațional de cafenele. Între 1998 și 2008, Starbucks a ajuns de la 1.886 de cafenele la 16.680. La sfârșitul anului 2017, compania deține peste 27.300 de magazine în 75 de țări.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, te invităm să ne urmăreşti pe pagina noastră de Facebook, Telegram şi Instaram, pentru a afla mai multe fapte interesante!
Reporter Youth.md: Lenuţa Buzu
No Comment