Job // BNM angajează economist responsabil de monitorizarea transparenței acționarilor


job bnm angajează economist

Job // BNM angajează economist coordonator responsabil de monitorizarea transparenței acționarilor.

Atribuțiile Secţiei:

  • Asigurarea urmăririi respectării în mod permanent a cerințelor privind calitatea acționariatului stabilite în legislația în domeniu, a identificării eventualelor activități concertate ale acționarilor în raport cu banca fără a se declara ca atare și fără aprobarea prealabilă a Băncii Naționale.

Obiectivul postului:

  • Monitorizarea continuă a evoluției în structura acționariatului în dependenţă de băncile atribuite și verificarea oricăror suspiciuni aferente deținătorilor direcți/indirecți de dețineri în capitalul social al băncilor, inclusiv beneficiarilor efectivi ai deținerilor în capitalul social al băncilor în vederea asigurarea cunoașterii identității beneficiarilor efectivi finali ai deținătorilor de dețineri în capitalul social al băncilor precum și cunoașterii nivelului de transparență al acestora.

Cerințe minime obligatorii pentru job:

  • Studii superioare absolvite cu examen de licență în domeniul economic cu media generală pe anii de studii 8 sau mai mare.
  • Cunoştinţe cadrului de supraveghere bancară din Republica Moldova.
  • Cunoştinţe de operare a calculatorului la nivel de la nivel de utilizator și cunoașterea cel puțin medie a aplicațiilor MS Word, Excel și Power Point.
  • Competențe lingvistice: cunoaşterea limbii române și engleze la nivel mediu.
  • Competențe:  integritate, responsabilitate, profesionalism, lucru în echipă, orientare către învățare și dezvoltare continua, spirit de inițiativă, flexibilitate, disciplină, responsabilitate.
  • Abilități de gândire ordonată, tact și pricepere în munca cu oamenii, perseverență, rezistență la efort și stres, adaptabilitate la situații noi.

Principalele atribuții:

  1. Efectuează controlul respectării de către bănci și acționarii acestora a cerinţelor Legii privind activitatea băncilor, Legii privind societăţile pe acţiuni, precum şi ale altor acte normative în domeniul supravegherii bancare.
  2. Examinează informațiile prezentate de către deţinătorii direcți sau indirecți de dețineri în capitalul social al băncii și monitorizează schimbările parvenite în structura acționariatului, inclusiv schimbarea beneficiarilor efectivi.
  3. Examinează informațiile despre orice dobândire sau înstrăinare directă sau indirectă a deținerilor în capitalul social al băncii şi despre orice fapte sau circumstanţe care generează suspiciunea că asemenea dobândire sau înstrăinare a avut loc fără respectarea legii şi a actelor normative ale Băncii Naționale.
  4. Monitorizează respectarea de către deținătorii de dețineri în capitalul social al băncii a cerințelor privind calitatea acționariatului.
  5. Evaluează deținătorii de dețineri în capitalul social al băncilor prin prisma criteriilor de calitate și activitate concertată.
  6. Alte atribuții conform fișei postului.

Termen-limită: 4 septembrie 2020.

Pentru participarea la concurs, completați formularul CV-ului online sau îl puteți depune la sediul BNM, pe adresa: bd. Grigore Vieru nr.1, mun. Chişinău, Departamentul strategie, organizare și resurse umane, cu specificarea postului pentru care doriți să candidați.

Pentru persoanele cu diplome de studii obţinute în străinătate se vor indica calificările (ex. GPA, etc.), obţinute în ţara şi/sau instituţiile de învăţămînt respective.

Vor fi contactate prin e-mail doar persoanele care întrunesc condițiile concursului.

Informații suplimentare despre acest job, accesează la acest link.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Poveşti de succes: trei celebrităţi care şi-au atins apogeul carierei, neavând o bază financiară
Next Job // Asociația Națională pentru Turism Receptor angajează coordonator de proiecte
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − three =