Natura reprezintă unul dintre cele mai frumoase daruri acordate populației. Această este mereu gata să fie descoperită, apreciată și desigur îngrijită. Iată câteva rezervații naturale situate pe teritoriul Europei pe care poate nu le-ai descoperit încă:
1. Rezervația Naturală Dolomită Belluno din Italia
Rezervația naturală Belluno a fost fondată în 1990 pentru a proteja frumoasa natură sălbatică a Dolomiților. Situat la periferia Dolomiților din nordul Italiei, Parcul natural Belluno este uluitor în primăvară. 32000 hectare de floră rară și vârfuri de calcar; rezervația naturală din Belluno se întinde de la valea Cismon până la valea Piave. Diversitatea bogată este atât în faună, cât și în cultură, datorită multor sate din zona văii Piave. Astfel, atunci când vizitați rezervația naturală Belluno din Europa; veți avea șansa de a avea o călătorie minunată de explorare a minunilor naturale și a pietrelor culturale.
2. Rezervația Naturală Hohe Tauern din Austria
Cea mai mare rezervație naturală din Alpii europeni se află în Austria. Rezervația Hohe Tauern găzduiește 10,000 specii de animale; 1,800 plante, și Grossglockner, cel mai înalt vârf al Austriei, la 4,798 metri deasupra nivelului mării. Acest vârf remarcabil se află printre 200 alte culmi, faună verde, lacuri de munte, și cascade. Văile rezervației naturale Hohe Tauern sunt pline de ghețari magnifici, sat antic și pitoresc vizualizari; covoare de flori, și păduri.
3. Parcul Național Mercantour
Este cunoscut în special pentru a fi unul dintre cele mai sălbatice din Franța și unul dintre cele mai variate din punct de vedere al peisajelor, contrastele fiind foarte marcate: localizarea sa geografică foarte particulară, în apropiere de Coasta de Azur, acolo unde Mediterana atinge Munții Alpi. Mercantour raportează mai mult de 8000 specii de animale și plante diferite.
4. Parcul Național Bayerischer Wald
Parcul Național Bayerischer Wald este prima rezervație naturală din Germania și cuprinde o suprafață de 24.250 ha. Împreună cu „Pădurea Boemiei” alcătuiesc regiunea împădurită cea mai întinsă din Europa Centrală. Parcul este împărțit în trei părți: o zonă împrejmuită, cu vânat, deschis publicului, având o suprafață de 200 de hectare, cu lupi, râși, zimbri și urși; o zonă cu poteci marcate; o rezervație de 4.000 de hectare de pădure, unde accesul publicului este interzis.
5. Natura 2000
Este vorba despre cea mai mare rețea de acest tip din lume. Ea oferă protecție speciilor și habitatelor europene pe cale de dispariție.
Principalele obiective ale rețelei Natura 2000 sunt: să evite activitățile care ar putea perturba sau deteriora grav habitatele care fac parte din siturile desemnate; să ia măsuri pozitive, dacă este necesar, pentru a menține și restaura habitatele și speciile, cu scopul de a îmbunătăți conservarea.
Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!
Reporter Youth.md: Cernețchi Alisa
No Comment