Petrece 10 zile în Cetatea Râşnovului, la o școală de vară pentru tinerii pasionați de istorie și geopolitică

festivalul de fil și istorie Râșnov, școală de vară, ASTRA, istorie, geopolitică

Foto simbol: mipt.ru

Dacă ești pasionat de istorie și geopolitică, participă la Școala de vară ASTRA, care va avea loc între 20 şi 29 iulie 2018, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov.

Vor fi selectați 10 studenţi şi masteranzi care vor avea posibilitatea de a participa la această Școală de vară gratuit. Participanții vor avea acces la toate evenimentele festivalului și le vor fi acoperite integral costurile de transport, cazare și masă, tinerii trebuie să trimită o listă de promisiuni electorale prin care vor convinge organizatorii.

Festivalul de Film şi Istorii Râşnov a ajuns la cea de-a zecea ediţie, fiind organizat în Cetatea Râşnov şi Cinematograful Amza Pellea. Pe toată perioada acestui eveniment, iniţiatorii festivalului, Primăria Râşnov, Asociaţia Râşnov Society şi Asociaţia Mioritics, vor organiza Şcoala de Vară ASTRA pentru tinerii interesaţi de istorie şi geopolitică. La dezbateri şi ateliere vor fi invitaţi ambasadori, profesori, istorici, experţi, jurnalişti şi martori ai evenimentelor istorice.

Pentru a câştiga un loc la Şcoala de Vară ASTRA, studenţii trebuie să trimită, până la data de 9 iulie 2018, pe adresa daniela.gologan@ape.md, CV-ul şi un scurt material (maximum 1 pagină A4, Times New Roman, 11) pe tema: “Eşti candidat la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova in anul 2018. Eşti foarte hotărât(ă) să câştigi. TREBUIE să câştigi! Trimite-ne lista cu maxim 5 promisiuni electorale pe care le vei promova şi explică de ce crezi că ele vor convinge alegătorii”.

Participanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 de ani (împliniţi cel mai târziu la data de 20 iulie 2018) şi 26 de ani şi să cunoască limba engleză, la nivel mediu sau avansat. Organizatorii îşi rezervă dreptul de face selecţia studenţilor înscrişi, în limita celor 10 locuri disponibile. Materialele selectate vor fi publicate în materialele de promovare ale evenimentului în scop non-comercial.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al căror impact temporal depăşeste efemeritatea clipei.

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrele de resurse din cadrul instituțiilor de învățământ – o șansă pentru tinerii cu dizabilități
Next JOB// Comisia Electorală Centrală angajează un specialist în achiziții publice și logistică
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 8 =