Participă la Hackathon şi explorează datele despre tineri!

hackathon, tineri, vizualizarea datelor, explorarea datelor, solutii pentru problemele tinerilor, CNTMoldova, UNFPA Moldova, Generator hub,

Hackathon

Hackathon: datele vorbesc despre tine(ri)

#hack4youth

CINE: Consiliul Național al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Biroul Național de Statistică, cu sprijinul UNFPA, Fondul ONU pentru Populație, și Biroul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare.

CE: Hackathon de două zile pentru a explora datele referitoare la situaţia tinerilor din ţară.

UNDE: Generator HUB, Chişinău, bd. Ștefan cel Mare 202, bloc 2, etaj 4.

CÂND: 20-21 octombrie 2017, de Ziua Internațională a Statisticii.

DE CE: Republica Moldova a prezentat recent datele ultimului Recensământ al Populației și Locuințelor. Acesta prezintă și un tablou complex al situației tinerilor și adolescenților din țară. Numărul acestora depășește 880 mii, constituind o treime din populația țării. Altfel spus, fiecare a treia persoană din Moldova are vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani. În timp ce datele prezintă fotografia la zi a țării, doar cunoașterea lor nu este suficientă. Datele trebuie utilizate pentru a elabora politici publice eficiente, orientate spre publicul-țintă real.

IMPORTANT: Persoanele interesate să participe la Hackathon sunt invitate să aplice individual sau în echipă, având o șansă unică de a lucra cu date şi experţi din acest domeniu, a identifica tendințele și problemele tinerilor şi a le vizualiza atractiv pentru a atrage atenţia factorilor de decizie şi a publicului larg.

CUM: Participanții grupați în mai multe echipe, vor lucra timp de o zi și o noapte și vor elabora proiectele pornind de la datele recensământului și alte date care abordează direct sau indirect tinerii. Experți în statistică, IT, politici publice, tineret și advocacy vor ghida participanții și le vor oferi mentorat pentru ca împreună să vină cu cele mai creative soluții în vizualizarea și interpretarea datelor.

Trei dintre proiectele participante vor fi câștigătoare și vor primi premii și asistență ulterioară pentru transpunerea lor în practică. Totodată, acestea vor fi prezentate oficialilor, pentru a genera politici publice de impact.

Pentru a vă înregistra în concurs, sunteți invitați de a completa formularul de participare.

Termenul-limită de înregistrare este 15 octombrie. Pentru mai multe detalii despre participarea la Hackathon și condițiile de înregistrare accesaţi Ghidul participantului.

Pentru contact:

Daniel Cojocari,

Coordonator Drepturile și Incluziunea Socială a Tinerilor,

Consiliul Național al Tineretului din Moldova,

Email Daniel.cojocari@cntm.md,

Tel. 068534510.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la a treia ediţia a concursului Bursa Speranţei 2017 şi simte cum îţi sunt remunerate eforturile
Next Ți-ai ocupat deja locul la Developing a Digital Future ? Dacă nu, atunci grăbește-te
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply