Participă la evenimentul de educație financiară „Drumul Banilor” 2021, ediția a III-a


Persoanele care doresc să cunoască mai multe despre lumea finanțelor și să ia decizii financiare corecte sunt așteptate pe 29 octombrie la ediția a III-a a evenimentului de educație financiară „Drumul banilor”. Acesta se va desfășura în format online cu prilejul Zilei Internaționale a Economisirii și va fi găzduit de Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în cadrul proiectului comun „Dă sens banilor”.

„Epoca digitalizării și a globalizării aduce în casele și gândurile noastre nevoia de modernitate, perspectivă, schimbare și inovație.Este ceea ce definește evoluția permanentă a produselor financiare, a sectorului financiar în general și ne solicită o implicare tot mai robustă în luarea de atitudine și a deciziilor pe calea incluziunii financiare”, spune guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

Astfel, paticipanții la eveniment vor avea posibilitatea să discute la acest subiect cu organizatorii, să reflecteze și să beneficieze de răspunsuri la întrebări arzătoare. Vor afla de unde apar banii și cum ajung în circulație, care sunt semnele de siguranță ale acestora și cum să le identifice. De asemenea, vor conversa despre concepte precum economiile, instrumentele financiare și vor afla ce trebuie să cunoască pentru a face o investiție sau a contracta un credit.

Doritorii de a se înscrie la aceste activități, începând cu vârsta de 16 ani, pot transmite cererile de participare, completând acest formular, până pe 28 octombrie 2021, ora 18:00.

„Dă sens banilor” este un proiect de educație financiară, lansat în luna martie 2019 de către Banca Națională a Moldovei (BNM) și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”. Proiectul are scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, care să-i sprijine în gestionarea corectă a propriilor venituri și fundamentarea cu bună știință a deciziilor financiare.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Expoziția World Press Photo revine la Chișinău
Next Lecții gratuite de matematică, fizică și chimie pentru toţi elevii doritori!
Expert-Grup
About the author

Expert-Grup

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three − one =