Participă la cel mai mare forum național dedicat tinerilor „Moldova Youth Forum 2022”


În perioada 22-23 octombrie 2022, la Chișinău se va organiza cel mai mare forum național dedicat tinerilor. Aplică, pentru a beneficia de 2 zile de networking cu peste 50 de experți naționali și internaționali și 150 de tineri din întreaga țară.

Câteva dintre subiectele abordate: viziuni locale și regionale de dezvoltare a sectorului de tineret, șansele integrării europene și provocările cu care se ciocnesc tinerii din Republica Moldova.

Scopul Forumului este de a oferi ocazia tinerilor să descopere strategii și metode inovative de participare în dezvoltarea programelor și politicilor pentru comunitățile lor și pentru a facilita dialogul cu decidenții politici, în susținerea proceselor democratice.

Forumul se va axa, de asemenea, pe modalitățile de informare a factorilor de decizie, pentru a considera viziunea tinerilor în elaborarea politicilor de dezvoltare. Credem că politicile de tineret cu adevărat eficiente sunt marcate de nivelul înalt de implicarea tinerilor – nu doar ca destinatari, ci ca resurse valoroase în procesul de luare a deciziilor.

Participanții vor avea deosebita onoare de a avea în calitate de speakeri și experți naționali și internaționali pe Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova; Georgi Baramidze, deputat, fost viceprim-ministru și ministru al Integrării Europene a Georgiei; Siegfried Mureșan, deputat european, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentului European, dar și alte nume notorii.

Evenimentul va intruni nouă paneluri:

  • Înapoi în timp – până astăzi – în viitor: 1989 – 2030;
  • Viziunea liderilor politici pentru viitorul Moldovei – spre o mai mare implicare a tinerilor în politică;
  • Viitorul cu și pentru tineri;
  • Nu lăsa nici un tânăr în urmă;
  • Viitorul European al Moldovei;
  • Moldova în Europa – Europa în lume;
  • Spre reziliența Moldovei – lupta noastră pentru ziua de mâine (Probleme locale și provocări globale);
  • Lumea digitală;
  • Oportunități pentru Moldova.

Pentru a participa la Moldova Youth Forum 2022, tinerii din toată țara sunt invitați să completeze formularul până la data de 9 octombrie 2022. Formularele incomplete sau transmise după termenul-limită nu vor fi examinate. Doar persoanele selectate vor primi un e-mail de confirmare.

Participarea la forum este gratuită! Organizatorii acoperă costurile pentru cazarea participanților din regiuni. Pentru participanții din mun. Chișinău, inclusiv suburbii, nu se asigură cazare. Cheltuielile de transport nu se rambursează.

„Moldova Youth Forum” este organizat de către Institutul Republican Internațional, Konrad-Adenauer-Stiftung și Delegația Uniunii Europene în Moldova.

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Autoare: Laura Macari

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Consiliul Național al Tineretului anunță apel de înscriere în grupul de advocacy „Tineret”
Next Cum recunoști un roman bun? Iată 5 repere după care să te ghidezi
Laura Macari
About the author

Laura Macari

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 3 =