Participă la atelierul de instruire – Dă Sens Banilor și află cum promovezi educația financiară


dă sens banilor curs finanțe

Ești student sau elev în clasele liceale și vrei să te implici în promovarea educației financiare? Dacă da, proiectul de educație financiară „Dă sens banilor” se angajează să recunoască și să răsplătească implicarea ta!

Banca Națională a Moldovei în parteneriat Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” organizează primul atelier de instruire în cadrul proiectului de educație financiară „Dă sens banilor” care urmărește să pregătească tinerii pentru promovarea educației financiare.

Organizatorii sunt în căutarea unor persoane motivate, dornice să obțină cunoștințe teoretice și practice pentru înțelegerea principalelor produse și concepte financiare cum sunt: inflația, dobânda anuală efectivă, creditul de consum, leasing-ul financiar, asigurarea etc. După finalizarea instruirii participanții vor obține abilitățile și cunoștințele necesare pentru promovarea continuă a educației financiare și  vor avea la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a ține o lecție de educație financiară pentru semeni.

Instruirea va fi găzduită de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și va avea loc în data de 6 martie în intervalul 9:30 – 16:00. Cheltuielile de transport vor fi returnate în baza copiei buletinului de identitate, iar prânzul va fi asigurat de către organizatori. Limba de instruire va fi româna.

Ce presupune acest atelier de instruire?

Atelierul de instruire este un eveniment de o zi, care își propune să contribuie la formarea ambasadorilor de educație financiară pentru a accelera diseminarea cunoștințelor  de bază în domeniu în rândul tinerilor. După finalizarea acestuia, participanții pot primi distincția de „Ambasadori ai educației financiare” dacă își exprimă angajamentul de a preda o lecție de educație financiară la liceul sau universitatea la care învață (sau au învățat) în cadrul „Global Money Week” care va avea loc în perioada 23 – 29 martie 2020.

Ce vei obține?

La nivel de cunoaștere și înțelegere:

 • Informații privind cadrul legislativ și instituțional aferent sistemului financiar;
 • Cunoștințe în vederea înțelegerii principalelor concepte financiare;
 • Competențe în utilizarea celor mai răspândite produse financiare.

La nivel de aplicare:

 • Aptitudini de transpunere a cunoștințelor teoretice în situații practice;
 • Soluții în dezvoltarea unui comportament financiar responsabil;
 • Argumente în alegerea celor mai optime unor produse financiare.

La nivel de instrumente:

 • Setul de materiale analitice;
 • Prezentarea ghid a lecției de educație financiară;
 • Diploma de Ambasador a educației financiare semnate de Centrul Analitic Independent Expert-Grup și Banca Națională a Moldovei.

Cine este eligibil?

 • Studenți și elevi ai claselor liceale interesați de promovarea educației financiare;
 • Persoane cu abilități analitice și de vorbire în public.

Cum urmează să te înregistrezi și cum vei fi evaluat?

Candidații pot transmite cererile de aplicare completând formularul de mai jos până luni, 2 martie 2020, ora 18:00. Cererea de aplicare vor fi evaluate în baza: 

 • Rezultatelor academice;
 • Activităților de voluntariat.

Totodată, procesul de evaluare va ține cont de asigurarea unei acoperiri teritoriale cât mai largi, și de respectarea dimensiunii de gender. Cei care nu vor fi selectați vor avea posibilitatea de a participa la o instruire suplimentară organizată în cadrul „Global Money Week” în perioada 23 – 29 martie 2020.

„Dă sens banilor” este un proiect de educație financiară lansat în luna martie 2019 de către Banca Națională a Moldovei și Expert-Grup. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri. Mai multe detalii poți afla aici.

Accesați formularul de înregistrare: Formular.

Descoperă mai multe oportunități, urmărind youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai o idee de start-up? Vino la Yep! Starter 2020 și învață alături de mentori internaționali
Next De Dragobete iubeşte româneşte: Află mai multe despre sărbătoarea tinereţii şi a iubirii
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − four =