Organizația mondială UNICEF și istoria din spatele actelor de binefacere


uniceff

Doriți să aveți o contribuție în facilitarea vieților copiilor din întreaga lume, dar nu cunoașteți organizația potrivită? Acest articol vă va informa despre o organizație mondială ce are exact scopul dat – UNICEF

UNICEF (The United Nations International Children’s Emergency Fund) reprezintă o organizație ce lucrează în aproximativ 190 de țări și teritorii din întreaga lume. Scopul lor este de a salva viețile copiilor, de a apăra drepturile acestora, și de a oferi un ajutor în îndeplinirea potențialului lor maxim, de la o vârstă fragedă până în adolescență. 

Istorie

Organizația a fost fondată în anul 1946, ca urmare celui de-al Doilea Război Mondial. Mandatul acestora a fost bazat pe susținerea copiilor și tinerilor a căror viață și viitor erau în pericol – indiferent de rolul pe care l-a jucat țara lor în război. Acesta este ADN-ul UNICEF. De la cenușa războiului la provocările globale care afectează milioane de oameni astăzi, mandatul acestora nu s-a clătinat niciodată. UNICEF a lucrat în mod constant pentru a proteja drepturile și bunăstarea tuturor copiilor. Oricine ar fi ei. Oriunde trăiesc.

For every child, a voice - UNICEF Connect

Când Administrația Națiunilor Unite pentru Ajutor și Reabilitare (UNRRA), fondată de aliați la sfârșitul conflictelor, era pe punctul de a-și înceta activitățile, au existat unii care s-au pronunțat în timpul ședinței de închidere împotriva situației catastrofale a multor copii.

Delegatul din Polonia, Ludwik Rajchman, a propus ca fondurile rămase ale UNRRA să fie alocate Fondului internațional de urgență al copiilor (UNICEF). Datorită acestei acțiuni fundamentale, Ludwik Rajchman este considerat acum fondatorul UNICEF.

Ludwik Rajchman: the founder of UNICEF - Humanium

Aportul UNICEF în prezent:

Momentan, sprijinul donatorilor a facilitat aprovizionarea a 45% dintre copiii din întreaga lume cu vaccinuri, crearea soluțiilor pe termen lung în privință la sănătatea mamei, nou-născuților, copiilor și adolescenților; căsătoria copiilor; accesul fetelor la educație; prevenirea HIV; încetarea violenței împotriva copiilor; traficul și exploatarea copiilor.

Sperăm că acest articol a fost informativ, și în viitor vei aprecia contribuția și efortul acestor organizații pentru cei la nevoie.

Descoperă mai multe urmărind canalul nostru de Telegram și paginile de Instagram și Facebook

Reporter Youth.md: Neculce Camelia-Viviana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous City Quest by ARTICO revine în mediul fizic. Participă și tu!
Next Evenimente de weekend: Vino la Serile Jocurilor de Societate
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =