Orange Digital Center: Înscrie-te la programul național de antreprenoriat pentru studenți și studente – Business Campus


Hub-ul de învățare Orange Digital Center aduce lumea antreprenoriatului mai aproape de tine și dă start programului Business Campus. La Business Campus, studenţii și studentele învaţă cum să identifice o idee de afacere, care sunt etapele de dezvoltare a ideii într-un business real şi cum pot începe o carieră de succes aici, acasă.

Business Campus este un program național educațional, care ajută 200 de studenți și studente din penultimul an de facultate să dezvolte o afacere. Aici participanții vor dezvolta idei de afaceri în business-uri reale, iar 10 cele mai bune concepte vor fi selectate pentru a primi granturi de 50,000 MDL fiecare, pentru lansarea afacerilor.

Programul Business Campus se va desfășura în perioada 22 mai – 30 iulie

Participanţii vor parcurge 3 etape:

Etapa 1 – Sesiuni de învățare și simulare Online (22 mai – 14 iulie)

200 de participanți selectați se vor implica în 8 module practice online, vor beneficia de sprijinul a 18 mentori/e, antreprenori și antreprenoare, experți și experte, cu o practică vastă în dezvoltarea afacerilor de succes.

Studenții/studentele vor simula crearea unei afaceri de la zero. Vor învăța cum să genereze idei de afaceri creative, să găsească clienți, să exploreze canalele de marketing și poziționare, să utilizeze instrumente digitale, să dezvolte modele de monetizare, să acceseze primii bani și să-și lanseze propriile afaceri.


Etapa 2 – Bootcamp Offline (28 – 30 iulie)

50 cei mai promițători studenți și studente selectaţi vor participa în cadrul unui bootcamp offline, la Chișinău, unde vor dezvolta conceptele afacerilor lor pe bune.

Timp de 3 zile participanții vor fi ghidați de experți, alături de care vor lucra cot la cot la construirea conceptelor de afaceri fezabile și de impact, și se vor pregăti de etapa finală, Demo Day.

Etapa 3 – Demo Day (30 iulie)

În cadrul evenimentului Demo Day, studenții și studentele își vor prezenta ideile de afaceri, iar cele mai promițătoare 10 concepte se vor califica pentru un grant de 50,000 MDL pentru a lansa afacerea.

Criteriile de eligibilitate în program:

  • Eşti student/ă în penultimul an la facultate
  • Cunoști limba română
  • Deții un laptop personal
  • Ai acces la Internet
  • Ești disponibil/ă pe toată durata programului (10 săptămâni)

Programul este realizat în limba română și este absolut gratuit. 

Înregistrarea la program se va efectua în baza completării formularului de înscriere până pe 18 mai 2023, ora 23:59. Selecția participanților se va face în baza calității aplicării și a principiului primul venit – primul servit.

Programul național Business Campus este lansat de Fundația Orange sub umbrela Orange Digital Center și este realizat în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, implementat de Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat Dreamups. 

Despre Orange Digital Center 

Orange Digital Center este un hub de învăţare pe parcursul vieţii, unde fiecare poate dobândi competențele digitale şi antreprenoriale necesare unui viitor tehnologizat. Aici, oameni din diferite categorii de vârstă pot să își descopere potențialul, să își perfecționeze abilitățile profesionale sau să se recalifice pentru o meserie a viitorului.

Orange Digital Center este o inițiativă socială a Grupului Orange și este implementat în Republica Moldova de Fundația Orange, în parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Mai multe detalii despre Orange Digital Center sunt disponibile pe https://digitalcenter.orange.md/

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „Consiliile Elevilor cu acte în regulă”: Află mai multe despre proiectul inițiat de RNCE
Next OPEN MIC de Poezie Socială
Dreamups
About the author

Dreamups

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =