Open Call pentru Rezidenţă Artistică în Chișinău, data limită 10 iulie


Au Gust în colaborare cu Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design din Chișinău organizează, în perioada 28 mai– 14 august 2022, a treia ediție a rezidenței artistice destinată artei contemporane cu tema “Rădăcini”. Programul este dedicat Artiștilor/Artistelor și colectivelor de artiști de toate naționalitățile cu vârsta între 18 și 30 de ani. 

Postulează până pe 10 iulie la miezul nopții 2022 la adresa concurs.augustfest@gmail.com.

Domeniile de explorare sunt artele vizuale, sau instalației artistice, dar și orice alte idei inovatoare, experimentale și cu impact din domeniul arte vizuale, sau a instalației artistice (performance, media digitală, arte vizuale etc.). 

Nu există limite în ceea ce privește creativitatea sau tehnologia și materialele, atâta timp cât lucrările abordează tema “Radacini”. Conceptele interactive și participative sunt, de asemenea, binevenite.

Timpul de creație poate dura până la 1 lună

Câștigătoarea sau câștigătorul va avea ocazia să creeze opera propusă, în atelierul din incinta Academiei de Muzica, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Dupa finisarea operei, aceasta va fi prezentată la evenimentul Au Gust unde va fi premiată de partenerii festivalului. 

Opera va fi de asemenea expusă timp de 1 săptămână în spațiul Centrului de Dezvoltare a Industriilor Creative Artcor. 

Aceasta rezidenţă va fi însoţită de discuţii şi întâlniri cu juriul.

Rezidentul sau rezidenta va fi asociat/asociată cu un/o membru/ă al juriului și va primi feedback profesional individual în timpul șederii.

Activitățile personalizate sunt menite să sprijine dezvoltarea practicii artistice a artistului/artistei rezident/e, precum și să faciliteze dezvoltarea unei rețele cu artiști/artiste și profesioniști/profesioniste din domeniul artei din Republica Moldova. Cazarea și masa vor fi suportate de gazda Rezidenței. 

Câștigătoarea sau câștigătorul va fi selectionat/ă de un juriu profesional, format din :

Olga Roșca, lectoră universitară la Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design/AMTAP din Moldova și artistă plasticiană originară din Chișinău. A absolvit Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Este o artistă implicată in organizarea si jurizarea mai multor concursuri de tinere talente precum “Operele sale au fost expuse în R. Moldova și România.

Tatiana Fiodorova, artistă contemporană originară din Chișinău. Utilizează instalație, performance live, arta în spațiul public, video și cartea de artist. Subiectele practicii ei tind să reflecte lumea contemporană în răspuns la problemele curente sociale, politice și estetice. Lucrările ei au fost expuse la Bienala de Fotografie Contemporană și Imagini în Mișcare, Iași, România (2016); The Delhi Photo Festival (2015); programul paralel al Bienalei de Artă Contemporană din Moscova (2015); Salonul de proiecte la Viennafair (2013); etc…

Cristina Călăraș, pictoriță stabilită în Narbonne, Franța. Născută în Bălți, Moldova, Cristina Călăraș a studiat Arte Aplicate la Strasbourg, Franța. Și-a continuat cariera universitară la Toulouse, unde a intrat la Masterul de creație artistică și cercetare în lumea artei. În cadrul masteratului, și-a lansat cariera de artistă și a început să organizeze expoziții la Toulouse, Strasbourg și Narbonne.

Puteti afla mai multe detalii despre tema abordată în cadrul open call pe site-ul augustfest.md.  

Rezidenţa Artistică Au Gust este organizată în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice / Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design pentru atelierul de creație și Centru de dezvoltare a industriilor creative Artcor pentru expoziţie.

Proiectul de Rezidenţă Artistică a fost iniţiat în 2020 de către colectivul Au Gust. În decursul acestei perioade au fost realizate două rezidenţe artistice, precum şi două expozitii cu vernisaj, “Flânerie quotidienne” la Toulouse si “Breathing Places” la galeria Cocoșul Roșu în Chișinău. 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous O poezie pe zi // „Venus din Milo” de Octavian Paler
Next De ce sistemul educațional din Finlanda este supranumit cel mai bun?
Au Gust
About the author

Au Gust

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =