La Universitatea Tehnică a Moldovei a demarat Săptămâna Limbilor Străine, eveniment prin care se celebrează diversitatea lingvistică, învățarea limbilor străine pe durata vieții.
Săptămâna 28 martie – 1 aprilie ne oferă nouă, UTM-iștilor, ocazia perfectă de a practica formele de învățare alternativă a limbilor străine. În acest context, conf. univ., dr. Svetlana CATERENCIUC, șef Departament Limbi Străine, Facultatea Tehnologia Alimentelor, avea să menționeze:
– Este esențial să învățăm una sau mai multe limbi străine – pentru a cunoaște alte culturi, alte civilizații, alte literaturi și pentru a privi lumea într-un mod diferit. Cunoașterea limbilor străine contribuie la implementarea Strategiei de internaționalizare instituțională a UTM și, implicit, la intensificarea relațiilor interuniversitare internaționale. În vederea internaționalizării cercetării științifice și a deschiderii Universității spre mediul internațional sunt încheiate acorduri de cooperare bilaterală cu universități din diferite țări ale lumii.
Studenții au posibilitatea de a efectua mobilități în țările Uniunii Europene cu care UTM are acorduri în derulare, aici înscriindu-se și mobilitățile studențești în cadrul programului Erasmus+ , una dintre cerințele de participare la concursul de selecție fiind cunoașterea unei limbi străine. Altfel zis, învățarea limbilor nu este numai un studiu ca oricare altul, ci și o extraordinară conexiune cu lumea care ne înconjoară, prin care se deschid în fața studenților noi orizonturi, sporind exponențial oportunitățile lor în carieră.
Atât studenții, cât și profesorii sunt invitați să se conecteze la activitățile programate și să-și demonstreze cunoștințele și abilitățile de comunicare într-o limbă străină. Pentru a spori interesul față de studierea limbilor străine ca scop primordial, Săptămâna Limbilor Străine include o serie de activități:
- comunicări științifice studențești în cadrul tuturor facultăților Universității;
- organizarea unor mese rotunde cu genericul ,,Simbolismul tradițiilor românești”, ,,Limba germană în mediul ingineresc”;
- organizarea a diverse concursuri, între care Concursul de postere pe tema ,,Evoluția în timp a specialității”;
- concursul de machete și proiecte cu descrierea acestora într-o limbă străină;
- concursul fisei terminologice,
- concursul „Inginerii creează Universul” – realizarea unui spot promoțional cu prezentarea specialității într-o limbă străină.
Totodată, vom asista la o competiție a participanților în a-și demonstra abilitățile comunicaționale într-o limba străină, iar spre final vom trasa noi obiective pentru anul următor până la următoarea ediție a Săptămânii Limbilor Străine în cadrul UTM.
Organizatorii se așteaptă la o participare activă a studenților și cadrelor didactice la evenimentele preconizate în cadrul Săptămânii Limbilor Străine la UTM – circa 300 de studenți ai UTM și 20 de studenți de la Universitatea din Craiova.
Sursa: utm.md
Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!
No Comment