Învață mai multe despre drepturile omului în cadrul unui curs gratuit online


curs gratuit drepturile omului online

Vrei să cunoști mai multe despre drepturile omului? Parcurge acest curs online gratuit și descoperă lucruri noi despre acest subiect! Cursul se bazează pe o abordare participativă menită să dezvolte și să consolideze reflecția critică personală și învățarea de la egal la egal. Aici vei găsi exemple din diferite zone ale lumii și teme, ce permit identificarea problemelor trans-regionale și transversale, pentru o înțelegere globală și multidimensională a subiectului.

Despre ce este acest curs online gratuit:

Acest MOOC este o contribuție la o astfel de înțelegere. Acesta analizează standardele și principiile internaționale, precum și practicile regionale și naționale. În special, se concentrează pe legăturile dintre afaceri și apărătorii drepturilor omului, jurisprudența, due diligence și protecția drepturilor copilului în acest domeniu. Acesta își propune să fie relevant pentru întreprinderi, reprezentanți ai statului, organizații de bază care lucrează pe probleme legate de afaceri, lucrători și cetățeni obișnuiți care doresc să inspire o transformare a modului în care afacerea și drepturile omului se raportează reciproc.

Cursul este structurat în 2 module:

Modulul 1 se concentrează pe cadrul internațional general privind relația dintre afaceri și drepturile omului. În special, explică în mod rezumat standardele, mecanismele, beneficiile și provocările din actuala înființare, în special la nivelul Națiunilor Unite și la nivel regional. Se va acorda o atenție specifică principiilor directoare ale ONU, Pactului global al ONU și altor inițiative, exemple și practici recente.

Modulul 2 este dedicat temelor specifice de o valoare presantă: protecția apărătorilor drepturilor omului care lucrează la abuzuri legate de afaceri; jurisprudența care rezultă din evoluțiile recente; responsabilitatea corporativă de a respecta drepturile omului și dezvoltarea legislației privind diligența obligatorie; provocările intersecționalității și, în special, situația copiilor prinși în cele mai grave forme de muncă a copiilor. Procedând astfel, cursul analizează legăturile cu cadrul internațional și oferă exemple din diferite zone regionale.

La sfârșitul cursului, participanții care au finalizat cu succes toate discuțiile și chestionarele vor primi un certificat gratuit care confirmă participarea lor.

Limba de lucru: engleză

Termen limită de înscriere: 7 februarie 2021.

Pentru a parcurge cursul și a afla mai multe detalii, consultă site-ul oficial: www.gchumanrights.org

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Voluntariat pentru tineri // Centrul de Cercetări Științifice în Psihologie te așteaptă în echipă!
Next The Queen's Gambit - o narațiune de reziliență psihologică
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 3 =