Între 28-30 august vino să vizitezi „Exponatul Independenței” la Muzeul Național de Istorie!


În ajunul Zilei Independenței Republicii Moldova Muzeul Național de Istorie al Moldovei a pregătit pentru voi ceva special: „Exponatul Independenței”.

La 27 august 1991 Parlamentul moldovean a votat Declarația de Indepențență a Republicii Moldova, eveniment istoric care a pus începutul unei noi epoci în dezvoltarea politică, social-economică și culturală a tânărului stat. Printre personalitățile notorii care au stat la leagănul mișcării de renaștere națională și a independenței noastre a fost și istoricul, profesorul și omul Politic Alexandru Moșanu, primul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, comemorat anul acesta cu prilejul a 90 de ani de la naștere (19 iulie 2022).

În acest context, în perioada 28-30 august, sunteți invitați să vizitați „Exponatul Independenței”, compus din fotografiile momentelor în care Alexandru Moșanu semnează Declarația de Independență a Republicii Moldova, momentul restabilirii acestui act din 26 aprilie 2010 (ca urmare a distrugerii din timpul evenimentelor tragice din 7 aprilie 2009) și pixul cu ajutorul căruia Alexandru Moșanu și-a lăsat semnătura.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job part-time: coordonator(-oare) pentru organizarea activităților în cadrul Platformei pentru Antreprenoriat Social în Moldova
Next Proiectul socio-cultural „Dialog între generații”: omagierea cuplurilor longevive
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 4 =