Hai într-o drumeție la Vadul-Rașcov în cadrul Festivalului Ziua Mediului


Sâmbătă, 25 iunie 2022, ai invitația de a te alătura la o drumeție la Vadul-Rașcov, una dintre cele mai bogate, diverse și prețioase destinații turistice din Republica Moldova; eveniment organizat în cadrul Festivalului Ziua Mediului. Vei avea posibilitatea să descoperi o localitate care abundă de istorie și frumusețe: stânca „Muntele Roșu”, cascadă, grote săpate în stânci, ruinele unei biserici ortodoxe și a unei sinagogi, clopotniță, cea mai veche biserică catolică din republică, satul de baștină al lui Dumitru Matcovschi, un peisaj de o frumusețe ieșită din comun etc.

Călătoria va fi oferită gratuit de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova și va fi ghidată de Nikolai Romanovici (Putniki), unul dintre autorii Ghidului. Pentru participare, doritorii sunt rugați să completeze formularul de înregistrare.

Evenimentul are loc în contextul lansării „Ghidului Ecoturistic de-a lungul celor două maluri ale Nistrului de la Hrușca la Cioburci” – care descrie situri, rezervații și complexe ecologice/naturale aflate pe ambele maluri ale Nistrului, realizat de AO Parcurile Viitorului, Eco-Tiras și Putnik (Tiraspol) din platforma ecologică a Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD. 

În acest an, Festivalul Ziua Mondială a Mediului are loc în perioada 4-30 iunie. Este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, cu suportul Programului de Granturi Mici GEF – PNUD, Suediei,  Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății, Ministerul Mediului, precum și al comunității de mediu – organizații de mediu, activiști și activiste, afaceri verzi etc.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs de desene, eseuri, poezii și videouri pentru elevi „Spunem nu - drogurilor! Spunem DA - Vieții”
Next Participă în cadrul programului de antreprenoriat feminin, ediția IV
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + seventeen =