Guvernul Tinerilor: O Oportunitate de Implicare Civică


Programul Guvernul Tinerilor oferă tinerilor din Republica Moldova o platformă pentru a se implica activ în procesele decizionale și pentru a simula activitatea Guvernului Republicii Moldova. În cadrul acestui program, 30 de tineri din întreaga țară au creat 13 ministere și au colaborat pentru a dezvolta inițiative și acțiuni menite să stimuleze dezvoltarea sectorului de tineret și să contribuie la procesele decizionale care vizează tinerii.

Experiențele participanților:

Denis Parnăo – Prim-Ministru

Denis a devenit Prim-Ministru al Guvernului Tinerilor și a considerat acest program o oportunitate excelentă de a se implica activ în cunoașterea proceselor de elaborare a politicilor de tineret. A reușit să își dezvolte abilitățile de management al echipei de tineri și a colaborat cu miniștrii tineri pentru a dezvolta inițiative și acțiuni concrete.

Dumitru Cucer – Ministrul Educației, Culturii și Cercetării

Dumitru a fost Ministrul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Guvernului Tinerilor. A fost impresionat de abordarea proiectului, care se baza pe democrație, meritocrație și dezbateri deschise. A avut oportunitatea de a elabora planul ministerului și de a contribui la un proiect real, având impact pentru țară.

Ruxandra Iurcișin – Secretară la Ministerul Finanțelor

Ruxandra a fost implicată în stimularea activității unui stat în cadrul Guvernului Tinerilor. A avut un dialog constructiv cu colegii și reprezentanții puterii de stat și a identificat probleme și soluții din primă sursă. Consideră că tinerii pot schimba mersul lucrurilor în stat și că vocea lor contează.

Despre oportunitate?

Proiectul Guvernul Tinerilor este desfășurat de Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes – Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile din România și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare din Moldova, și cofinanțat de Uniunea Europeană.

Prin intermediul acestui program, tinerii din Republica Moldova au oportunitatea de a contribui la dezvoltarea comunității și de a-și exprima ideile și perspectivele în procesele decizionale.

Pentru mai multe informații și pentru a afla cum poți participa, contactează Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Barack Obama - the First African American President
Next Anunț de lansare a concursului pentru proiecte culturale
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =