Ghid pentru tinerii care vor să devină antreprenori


Cu toții am auzit de termenul de antreprenor, însă puțini sunt cei care cunosc tainele acestui concept. În acest articol ce urmează, îți povestim despre ce calități posedă un antreprenor bun.

Antreprenoriatul reprezintă un proces ce constă în identificarea și urmărirea unei oportunități de afaceri; în scopul valorificării acesteia. În sensul modern al economiei de piață. Un antreprenor este un agent economic care adoptă un comportament activ și inovator, care acceptă deliberat riscuri financiare pentru a dezvolta proiecte noi. În acest sens, un număr semnificativ de societăți acordă o mare atenție și recunoaștere antreprenorilor; în mare parte și datorită aportului pe care îl aduc aceștia la evoluția mediului antreprenorial și a influenței pe care o au asupra indicatorilor macroeconomici.

Calitățile necesare pentru un antreprenor: 

  • Un antreprenor bun dispune de următoarele calități; controlul emoțiilor, asumarea riscurilor, capacitatea de a-și planifica timpul și nu numai. 
  • Dacă ne referim la ce ne spun cei care cunosc foarte bine comportamentul general al unui bun antreprenor; aceștia oferă ca reprezentative atuurile ca lideri, independenți, creatori, inovatori, energici, optimiști. 
  • Determinarea și perseverența sunt alte calități foarte importante, deoarece succesul poate fi garantat dacă te dedici total în ceea ce faci; știi cum sa depășești obstacolele și nu dai înapoi la primul obstacol ivit în cale. Antreprenorii au fost considerați mereu persoane independente, cu inițiativă; sunt pe deplin răspunzători pentru eșecul sau câștigul din întreaga operațiune. 
  • Ei nu trebuie să se lase intimidați de situațiile dificile care se ivesc pe parcurs. Aici intervin încrederea de sine și optimismul, care-l determină să vadă problemele persistente ca pe ceva ce necesită timp ca să fie rezolvate.
  • Deși gândim că prin independentă și autonomie, un antreprenor se descurcă singur și nu dorește ajutor în afacerea sa; nu înseamnă ca nu ar avea nevoie de suport și poate sa lucreze în echipa, dacă se pune problema. În acest sens, el știe unde se clasează firma sa sau unde ar trebui sa fie și se concentrează mai mult pe aspectele importante; iar un personal se poate ocupă de activitățile zilnice din firma. El trebuie sa dispună de abilități manageriale, deși aceasta nu este o calitate absolut necesara; în schimb trebuie sa cunoască și aceasta ca sa se dezvolte și sa aibă succes.

Concluzii:

Practic, în economia de piața, antreprenorul este un factor principal și un simbol în afaceri. În afacerea ce doresc să o desfășoare, rolul și contribuția își spun cuvântul; acestea două crescând simultan cu manifestarea unui antreprenor pe plan calitativ superior.

Dacă vrei sa urmezi acest drum, trebuie să te înarmezi cu calitățile esențiale a tuturor antreprenorilor de succes; însă nu numai calitățile sunt cele care te pun într-o lumină bună, ci și experiența, dorința de a lucra și independența.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Cernețchi Alisa

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 10 motive de a spune mulțumesc în fiecare zi
Next Cele mai potrivite joburi pentru introverți și pentru extroverți
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =