Finanțare de 12 milioane de lei pentru 26 de inițiative de tineret


Care este subiectul finanțării?

Ministerul Educației și Cercetării, în colaborare cu Agenția Națională pentru Tineret, au anunțat acordarea unei finanțări semnificative pentru sprijinirea a 26 de inițiative de tineret în Republica Moldova. Fondurile în valoare totală de aproximativ 12 milioane de lei au fost alocate pentru a susține și promova proiectele inovatoare ale tinerilor din diverse domenii.

Cum a fost realizată alocarea fondurilor?

Alocarea fondurilor s-a realizat printr-un proces riguros de selecție bazat pe competiție, prin care au fost alese cele mai promițătoare 26 de organizații. Aceste organizații au primit certificatele de grant în cadrul unui eveniment oficial desfășurat la Chișinău, în data de 1 aprilie.

Care este importanța proiectului?

Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării, a subliniat importanța programului pentru consolidarea colaborării cu organizațiile de tineret și pentru promovarea politicilor educaționale și sociale în sectorul respectiv. Acesta a evidențiat diversitatea proiectelor finanțate, care acoperă aspecte precum promovarea culturii și artei, prevenirea bullying-ului sau incluziunea școlară a copiilor cu cerințe speciale.

Ion Donea, directorul Agenției Naționale pentru Tineret, a felicitat organizațiile câștigătoare pentru angajamentul lor și a subliniat importanța diversității proiectelor, care vizează atât participarea tinerilor în procesul decizional, cât și dezvoltarea profesională a lucrătorilor din domeniul tineretului.

Eugeniu Sinchevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a salutat creșterea interesului pentru implementarea proiectelor de tineret, inclusiv în zonele rurale, și a transmis urări de succes organizațiilor selectate pentru implementarea activităților lor.

Ce urmează?

Organizațiile câștigătoare sunt acum pregătite să implementeze proiectele planificate în perioada aprilie-noiembrie 2024, cu scopul de a aduce beneficii semnificative tinerilor din întreaga țară.

Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret, elaborat de Ministerul Educației și Cercetării și implementat de Agenția Națională pentru Tineret, reprezintă o oportunitate esențială pentru dezvoltarea sectorului tineretului din Republica Moldova și pentru consolidarea colaborării cu societatea civilă.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous It`s Time For Coding! Web Development: HTML and CSS
Next Obține finanțare pentru ideile și proiectele tale
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + fourteen =