Expoziția MăiestrIA revine cu cea de-a V-a ediție!


Expoziția MăiestrIA revine cu cea de-a V-a ediție. De această dată, expoziția cuprinde 25 de cămăși autentice românești, din diverse zone etnografice cusute în ultimul an în „Clubul MăiestrIA în acțiune” și în urma cursului online de cusut ie inițiat de Stela Moldovanu.

Aceste ii sunt replici ale cămășilor vechi din muzee și din colecții particulare și vin ca o mărturie a timpurilor în care alegem să ne ducem traiul oriunde în lume, dar rădăcinile ne rămân adânc legate de locul unde ne-am născut. Sunt ii călătoare pentru că cele 25 de autoare au trimis cămășile din Chișinău, Bălți, Cricova, Colonița, Căpriana, dar și București, Pitești, Paris, Stockholm, Milano și alte câteva orașe din Italia și Germania.

Expoziția „Măiestria 2021” este despre pasiune, dedicație, plăcere. Despre comunitate, echipă, suroritate. Despre terapia prin cusut. Despre ce pot face astăzi femeile tinere, active, cu joburi și familie, pentru muzeele de mâine. Da, acesta este genericul de anul acesta: ii cusute azi pentru muzeele de mâine.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc pentru invitați pe 1 decembrie. Însă, publicul larg este așteptat începând cu data de 2 decembrie.

Intrarea este gratuită.

Locație: Artcor.

Expoziția poate fi vizitată: luni-vineri: 9.30-18.30, sâmbătă: 10.00-15.00. Duminica – zi liberă.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI!

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Parcurge un modul de formare despre incluziune pentru lucrătorii de tineret
Next YEP Moldova: 3 bil. dollars brunch with a startup investor
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =