Eveniment online despre alfabetizarea digitală în țările Parteneriatului Estic


alfabetizarea digitală

Pandemia COVID-19 a adus viața multor oameni online. Erau gata pentru asta? Putem vorbi despre alfabetizarea digitală a populației din țările Parteneriatului estic?

Alfabetizarea digitală nu este doar cunoaștere digitală. Aceasta necesită abilități de gândire, o înțelegere a standardelor necesare de comportament (inclusiv siguranță) așteptate în mediul online și o înțelegere a problemelor sociale comune create de tehnologiile digitale.

În timpul discuției, vom vorbi despre ce este alfabetizarea digitală și de ce este important după COVID-19, ce competențe sunt incluse în conceptul de alfabetizare digitală și cum să le dezvoltăm, să luăm în considerare exemple de programe de educație civică în acest domeniu.

Moderator:

  • Nazariy Boyarski, membru al grupului de coaching al Departamentului Tineret al Consiliului Europei, expert independent al Rețelei de educație civică din Europa de Est (EENCE).

Invitat:

  • Nikolai Popadiuk, profesor de discipline sociale, ambasador al educației digitale, gazdă a cursului online „Abilități digitale pentru profesori” în cadrul proiectului „Diya: Educație digitală” („Diya: Educație digitală”), trainer al Academiei de Dezvoltare Digitală (Ucraina), trainer certificat de Google.

Vă puteți alătura live-ului aici: https://youtu.be/BT0Trd3g2NY
(versiunea audio a podcastului va fi publicată ulterior).

Limba de lucru a evenimentului este rusa.

Proiectul este sprijinit de Agenția Federală pentru Educație Civică (Bundeszentrale für politische Bildung / bpb) cu fonduri alocate de Ministerul Federal al Afacerilor Externe.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Eveniment pentru ONG-uri: Cum gestionăm corect resursele financiare?
Next Participă la Conferința Națională a Tineretului și expune-ți părerea despre rolul tinerilor
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 16 =