Ești pasionat de jurnalism? Școala de Studii Avansate în Jurnalism a dat start perioadei de admitere!


Ai absolvit un colegiu sau ești în ultimul an de facultate – fie la zi, fie cu frecvență redusă? Ți-ai luat licența într-un domeniu, dar vrei să faci (și) jurnalism? De 14 ani, Școala de Studii Avansate în Jurnalism este locul unde, în doar zece luni, înveți meseria de jurnalist de la cei mai buni profesioniști locali și internaționali.

Ce este ȘSAJ?

ȘSAJ este un proiect ambițios al Centrului pentru Jurnalism Independent din Moldova, care vine să răspundă celor mai noi tendințe în materie de predare/învățare și practicare a meseriei de jurnalist, într-o lume în care Convergența și Inovația dictează regulile în jurnalismul de calitate. Ei nu sunt o instituție de învățământ clasică, dar nu anulează importanța elementelor care fundamentează dintotdeauna jurnalismul. Ei aduc noutatea, interactivitatea și tehnologiile în procesul de formare a jurnalistului universal al secolului al XXI-lea.   

Ce vei învăța?

Studenții/-tele ȘSAJ vor învăța de la cei mai buni jurnaliști și experți media de la ei și de peste hotare pe ce și din ce este construită profesia de jurnalist, care îi sunt pilonii și cum aceștia pot fi ancorați în realitățile mereu în schimbare și inovare.

Știrile, reportajele și interviurile, new media, storytelling-ul și design-ul, arta sunetelor și a imaginii video, fotografia, blogging-ul și vlogging-ul, jurnalismul de investigație – acestea și multe altele fac parte din oferta noastră educațională pentru tine, unică în R. Moldova.

Tot la ȘSAJ vei testa aplicații, realiza propriile produse media, întâlni personalități din politică, economie sau business, dar și participa în proiecte media locale și internaționale.

Pașii spre adevenii student în jurnalism la ȘSAJ:

Pentru a fi printre studenții/-tele celei de-a 15-a promoții este suficient să ai studii superioare sau să fii în ultimul an de facultate/colegiu – la zi sau cu frecvență redusă. Să ai ambiție, perseverență, curaj și dorință de a face jurnalism de calitate.

Dosarele vor conține:

  • CV-ul
  • Fișa de înscriere la concurs a candidatului/-tei
  • Un eseu pe o temă la alegere/articol publicat (dacă există)
  • Copia diplomei de studii superioare/medii de specialitate sau un certificat care să confirme că sunteți student/-ă în ultimul an de facultate
  • Copia buletinului de identitate

Dosarele pot fi depuse electronic, la adresa grabacov@scoaladejurnalism.md sau direct la sediul școlii: str. Veronica Micle 1/1, etajul II până pe 1 iulie 2020.

Mai multe detalii despre procesul de admitere la școala de jurnalism:

Alte oportunități pentru tineri găsesti în categoria Educational si Divertisment.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Câștigă un grant pentru proiecte care promovează BUNA GUVERNARE
Next Job // Contabil-șef într-o companie internațională de producere din Căușeni
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *